Práca slovenského národa (logo strany)

Práca slovenského národa

Politická strana
Sledujte profil aj na: Web, Facebook, Web, Wikipedia

Volebný program strany Práca slovenského národa

Strana má program zverejnený na svojej webstránke.

Ciele strany aplikované do jednotlivých oblastí:

Kultúra a školstvo: Prvoradým cieľom nášho školstva, adekvátne na všetkých úrovniach, je vychovávať tvorivého, pracovitého a lojálneho občana zameraného na mierové spolunažívanie, ochotného k súťaživej a všestranne výhodnej spolupráci v duchu kresťanských tradícií.

Hospodárstvo: Štát je v situácii kedy naši politici poklonkujúci manažmentu predstavujúcemu zahraničný kapitál, ktorý pred nedávnom za babku získal naše fabriky i technologické zariadenia a teraz vydiera destabilizáciou domáceho trhu práce, neplatí dane a arogantne ovplyvňuje výsledky volieb.

Politika finančná: Žiadna inštitúcia v našom štáte nesmie brzdiť štátu prospešné aktivity ani paralyzovať a znechucovať aktivity občana, vyčerpávať jeho zdroje a brzdiť jeho intelektuálny potenciál postihovaním prospešnej iniciatívnej tvorivej činnosti. Rozumie sa tým napríklad aj diskriminačná daňová politika. Štátny funkcionár ponesie zodpovednosť za každé svoje rozhodnutie pri nakladaní so štátnym majetkom.

Politika sociálna: Dôchodcovský i zdravotnícky poisťovací systém patria do rúk štátu, aby sa znemožnilo parazitovanie na ňom rôznym firmám. Je treba zabrániť systému druhého dôchodkového piliera pred únikom zo záväzných povinností voči prispievateľom.

Politika Imigračná: Našu imigrantskú politiku nesmie diktovať žiadny cudzinec ani žiadna nadnárodná štruktúra. Je záležitosťou občanov SR ako sa rozhodnú a nijaký štátny úradník s mandátom na 4 roky nemá právo rozhodovať o prijatí takých záväzkov štátu, ktoré smerujú k jeho zničeniu. Ľudia sú kultúrnosťou vzťahov zaviazaní jeden k druhému k vzájomnému rešpektu. Normy vzájomných vzťahov určuje hostiteľ a nie hosť. Fakt, že sú si rovní, musí rešpektovať každý, avšak na domácej pôde má prioritu pravidlo hostiteľa a hosť to musí prijať bez pokušenia niečo nanucovať.

Politika Zahraničná: Úlohou zahraničnej politiky je vysvetľovať národné záujmy, oprávnenosť vznášaných nárokov nášho štátu a rozvíjať ústretovosť a formovať nové možnosti vo všetkých štruktúrach svetového politického diania. Vytvárať tak všestranné príležitosti na realizáciu práce občanov Slovenskej republiky.

Ďalšie:

Vítame každú zahraničnú investíciu a sme ochotní vytvárať pre ňu podporné podmienky. Sme však proti štátnej diskriminácii vlastných podnikateľov, zneužívaniu a informačnému zavádzaniu našich občanov. Sme za zužitkovanie a zveľaďovanie všetkých hodnôt na prospech našich občanov, ale nedopustíme stratu hodnôt zakladajúcich a posilňujúcich našu štátnosť. 

V oblasti rozvoja vedy, výskumu vývoja výroby i spotreby je žiaduce obnoviť systém dlhodobého plánovania a dať podstatne väčší priestor vplyvu odborníkov na politiku, aby štát fungoval ako riadený mechanizmus a nie tackavý chaos. Prvý predpoklad je v obnovení štátneho majetku aspoň v tých oblastiach, ktoré majú kľúčový význam. To je energetika, distribučné siete vrátane informačných, potraviny, surovinové hospodárstvo, využitie pôdy, lesov, vody.

Podriadiť príležitosť na podnikanie a realizovanie sa zahraničného kapitálu na teritóriu Slovenskej republiky záujmu republikového rozvoja a prospechu občanov SR. Zákonnými a vstupnými zmluvnými opatreniami znemožniť zahraničným monopolom manipulovanie s vnútornou politickou scénou. Zrovnoprávniť podmienky na rozvoj domáceho i zahraničného podnikania.

Zabezpečiť zdroje pre energetickú, informačnú, potravinovú, obchodnú, dopravnú, finančnú samostatnosť republiky a medzinárodné partnerstvá uzatvárať na základe rovnoprávnosti a obojstranného prospechu. Zabezpečiť potravinovú sebestačnosť Slovenskej republiky bez ohľadu na obmedzujúce a znevýhodňujúce kvóty EÚ.

Celý program nájdete na webe strany.

Práca slovenského národa je mimoparlamentná politická strana na Slovensku. Založená bola pôvodne v roku 2010 pod názvom Demokratická aliancia Slovenska. Jej predsedom je Roman Stopka.

Preferencie strany Práca slovenského národa

Volebné prieskumy strany PSN od agentúry Focus


Najnovšie preferencie nájdete na volby.sme.sk

Volebné prieskumy strany PSN od agentúry AKO


Najnovšie preferencie nájdete na volby.sme.sk

Vznikajúce subjekty zatiaľ zbierajú podpisy.

Vznikajúce subjekty zbierajú podpisy na registráciu. Treba ich 10-tisíc.

TASR 13. feb

Základné informácie

Skratka
PSN
Založenie
6. 4. 2010
Predseda strany
Našli ste chybu? Napíšte nám

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. dm podporila sumou 6 475 eur realizáciu projektu Základnej školy
  2. Na zdraví záleží
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  6. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  7. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  8. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 163
  2. Každý piaty zomrie 8 940
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 777
  4. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 7 603
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 801
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 733
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 509
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 2 835
SkryťZatvoriť reklamu