Konzumácia stredomorskej stravy až o štvrtinu znížila riziko vzniku demencie, ukázal výskum
Britskí vedci desať rokov sledovali stravovacie návyky až 60-tisíc ľudí. Z dát im vyšlo, že konzumácia stredomorskej stravy až o štvrtinu znížila riziko vzniku demencie. Účinok bol evidentný bez ohľadu na genetické riziko osoby.
(SME)
Ďalšie príspevky z rubriky: Svet
Trumpov poradca pre národnú bezpečnosť Waltz odchádza zo svojej funkcie po afére Signalgate.
(SITA)Juhokórejský vicepremiér a minister financií Čchoi Sang-mok podal demisiu a jeho rezort ju prijal.
(TASR)Štvrté kolo rokovaní medzi Washingtonom a Teheránom odložili z „logistických dôvodov“.
(TASR)Najmenej desať mŕtvych a viac než 30 zranených si vyžiadala hromadná nehoda na diaľnici na Filipínach.
(TASR)Harrisová v prvom rozsiahlejšom prejave od volebnej porážky vyzvala Američanov, aby bojovali proti útokom na ústavu.
(TASR)Návrat rukojemníkov je veľmi dôležitý, no hlavným cieľom operácie je víťazstvo nad Hamasom, vyhlásil Netanjahu.
(TASR)Vydieranie, ukrajinské víťazstvo, nádej a Európa mimo hry. Čo vieme o nerastnej dohode medzi USA a Ukrajinou.
(SME)Svetu dochádza hélium. Ani novoobjavené zásoby nemusia v budúcnosti stačiť.
(SME)