Kódex služby gulas.sme.sk

Kódex guláša

Úvodné ustanovenia

Prevádzkovateľom serverov a poskytovateľom služieb na www.sme.sk (ďalej aj “komunikačné služby na SME.sk”) je spoločnosť Petit Press, a.s. so sídlom Lazaretská 12, 811 08 Bratislava, zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava III, oddiel: Sa, vložka č. 2471/B.

Tento Kódex upravuje pravidlá služby gulas.sme.sk a povinnosti prispievateľov a diskutujúcich. Ak sa budete správať podľa tohto Kódexu, bude to na prospech všetkých. Ak ho budete porušovať, vyhradzujeme si právo odmietnuť vám prístup k našim službám, prípadne bez predchádzajúceho upozornenia vymazať obsah vašej komunikácie alebo zablokovať vaše osobné konto na službe.

Ak nesúhlasíte s pravidlami uvedenými v tomto Kódexe, nie ste oprávnení využívať komunikačné služby na SME.sk.

Berte prosím na vedomie, že komunikačné služby na SME.sk využívate na vlastné riziko, a môžete byť pri tom vystavení rôznym textom, ktoré pre Vás môžu byť nevhodné, urážlivé alebo nepravdivé.

Publikovaním príspevkov na službe gulas.sme.sk dávate prevádzkovateľovi tohto servera, vydavateľstvu Petit Press, a.s. súhlas so zverejnením týchto príspevkov alebo ich častí na internetovej stránke www.sme.sk a súhlas s ich šírením prostredníctvom elektronických komunikačných sietí (najmä prostredníctvom internetu). Za Vaše príspevky zverejnené na SME.sk nemáte nárok na žiadnu autorskú ani licenčnú odmenu.

Na základe registrácie poskytujete prevádzkovateľovi dobrovoľne údaje, vrátane osobných údajov v zmysle zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov. Potvrdením registrácie dávate prevádzkovateľovi súhlas so správou, spracovaním a uchovaním Vašich osobných údajov poskytnutých v procese registrácie a to počas celej doby Vašej registrácie. Vaše osobné údaje môžu byť v súvislosti s komunikačnými službami na SME.sk sprístupnené tretím osobám (používateľom portálu SME.sk).

Prečítajte si naše zásady ochrany osobných údajov.

Čo je prasačina?

Povedané zoširoka, je to obsah, ktorý je NSFW (teda taký, aký by ste nechceli, aby vám videl šéf poza rameno), prípadne taký, ktorý by ste sa hanbili ukazovať svojim deťom či mladším súrodencom.

Obsah, ktorý nie je vhodné uverejňovať na službe gulas.sme.sk:

  • Obrázok alebo video, ktorého témou je ľudská nahota.
  • Vtip alebo text s vulgárnou zápletkou alebo pointou.
  • Obsah, ktorého témou je násilie, brutalita, či smrť. 

Čo na Guláši nechceme (a budeme vám to mazať)?

  • Osobné útoky, vyhrážky a obťažovanie používateľov Guláša a iných služeb sme.sk.
  • Príspevky obhajujúce alebo podnecujúce násilie, fanatizmus, rasizmus, nenávisť ku konkrétnym ľuďom alebo ku skupinám obyvateľov, najmä k etnickým alebo náboženským skupinám.
  • Keď budete zaplavovať cudzie guláše spamom.
  • Zakázané je vkladať do gulášov a ich diskusií informácie o identite iných používateľov bez ich súhlasu, najmä ich adresu, IP adresu alebo telefónne číslo a podobne.

Dodržiavajte zákony

  • Pri používaní našich služieb ste zodpovední za dodržiavanie všetkých právnych úprav a zákonov, ktoré sa vzťahujú na miesto vášho aktuálneho pobytu.
  • Komunikačné služby SME.sk nemôžete používať na šírenie ohováračských, nactiutrhačských, obscénnych a iných protizákonných materiálov. Za protizákonné materiály sa môžu považovať napríklad detská pornografia, niektoré informácie týkajúce sa ilegálnych drog, informácie navádzajúce alebo umožňujúce porušovanie autorského práva a podobne.
  • Zverejňovanie odkazov na webové stránky, ktorých obsah je v rozpore so zákonmi Slovenskej republiky, je zakázané. Týka sa to napríklad stránok propagujúcich rasizmus, ponúkajúce nelegálny softvér a podobne.
  • Väčšina materiálov zverejnených na stránkach SME.sk je chránená autorským právom a ich ďalšie šírenie podlieha súhlasu spoločnosti Petit Press, a.s., alebo iných držiteľov autorských práv, najmä tlačových agentúr. Ak máte záujem o ich ďalšie využitie, napríklad na vlastných webových stránkach, kontaktujte nás na adrese helpdesk@sme.sk. Bez písomného súhlasu je akékoľvek ďalšie šírenie tu zverejnených materiálov zakázané.

Chráňte svoje deti, súkromie a majetok

  • Ak váš počítač používa viac ľudí, nezabudnite sa pred opustením stránok SME.sk odhlásiť, aby nikto nemohol v diskusiách vystupovať pod vašou identitou.
  • Vystríhame vás pred poskytovaním osobných informácií v diskusiách – týka sa to najmä čísla vašej platobnej alebo kreditnej karty, vašej adresy, telefónneho čísla, hesla a podobne. Takéto informácie môžu byť ľahko zneužité na protizákonné účely a spôsobiť vám ujmu.
  • Obsah niektorých internetových stránok, na ktoré používatelia služby gulas.sme.sk a diskutujúci odkazujú, môže byť nevhodný pre deti. Odporúčame rodičom, aby sledovali svoje deti pri ich surfovaní na internete, kontrolovali predmet ich záujmu a dbali na to, aby deti neposielali svoje osobné údaje cez internet. Komunikačné služby SME.sk sú určené striktne nekomerčným individuálnym osobám.

Porušenia Kódexu

  • Prevádzkovateľ SME.sk, vydavateľstvo Petit Press, nezodpovedá za obsah a aktivity v komunikačných službách vytváraných používateľmi. Napriek tomu nám záleží na tom, aby boli naše služby a diskusné fóra miestom inteligentnej debaty, preto si ako prevádzkovateľ služby vyhradzujeme právo zasahovať do diskusií a uverejneného obsahu v prípade porušenia týchto pravidiel, typicky zmazaním obsahu, diskusného príspevku a/alebo zablokovaním konta.
  • V prípade závažného alebo opakovaného porušenia tohto Kódexu môžu byť zablokované všetky kontá daného používateľa, prípadne i možnosť jeho prístupu k ďalším službám sme.sk.
  • Prevádzkovateľ môže vo výnimočnom prípade pristúpiť k zmazaniu príspevkov alebo zablokovaniu konta aj v prípade autorov, ktorí priamo neporušujú kódex, ale ich pôsobenie je dlhodobo prekážkou slušnej a vecnej diskusie a obťažujú ostatných návštevníkov stránky gulas.sme.sk.
  • Prístupom k službám SME.sk vyjadrujete svoj súhlas s týmito pravidlami a záväzok dodržiavať ich.

Ďakujeme vám, že pri využívaní komunikačných služieb SME.sk budete dodržiavať tieto pravidlá. Vyhradzujeme si právo kedykoľvek ich upraviť, preto vám odporúčame do tohto Kódexu správania pravidelne nazrieť a ubezpečiť sa, že konáte v súlade s ním.

Komerčné články

  1. Naučte deti narábať s peniazmi: Máme pre vás niekoľko tipov
  2. GUTEN TAG! Deň plný pohody, zaujímavých destinácií a informácií
  3. Miesto, kde je úspech podnikania zaručený
  4. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  5. Firmy a školy sa môžu zbaviť elektroodpadu rýchlo a bezplatne
  6. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy
  7. 25 tipov na tašky, ktoré vás budú baviť. A takto si ich vyrobíte
  8. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine!
  1. Deň narcisov už po piatykrát v dm
  2. Nissan Qashqai: Facelift prináša množstvo inovatívnych vylepšení
  3. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  4. Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa h3kovali
  5. Aj jedenáste ocenenie Slovak Superbrands Award putuje do dm
  6. Autocentrá AAA AUTO už za prvý štvrťrok predali 26 000 vozidiel
  7. Firmy a školy sa môžu zbaviť elektroodpadu rýchlo a bezplatne
  8. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy
  1. Cestujte za zlomok ceny. Päť destinácii na dovolenku mimo sezóny 13 845
  2. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine! 8 657
  3. V púpave je všetko, čo potrebujete 5 189
  4. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy 4 053
  5. Esplanade - wellnes s pridanou hodnotou 3 141
  6. Veľká zmena pre ľudí s postihnutím 2 914
  7. Náš prvý prezident sa nebál hovoriť o mravnosti v politike 2 384
  8. 25 tipov na tašky, ktoré vás budú baviť. A takto si ich vyrobíte 2 207
SkryťZatvoriť reklamu