Recept Petry Bernasovskej


Naša obľúbená divina


Potrebujeme: asi 1 kg jelenieho (srnčieho, diviačieho) mäsa, trochu sladkej smotany.


Na marinádu: asi pol litra červeného vína. Podľa chuti: nakrájaná cibuľa, mrkva, petržlen, zeler, cesnak, k tomu trochu olivového oleja, korenie na divinu, bobkový list, jalovec, čierne korenie, soľ.


Ozdoba: 2 hrušky, 1 dcl vína, klinček, trochu cukru, trochu sladkej šľahačky alebo brusnice.


Pripravíme si marinádu, do ktorej vložíme mäso, najlepšie na celú noc. Potom ho vyberieme a zo všetkých strán prudko opečieme na oleji. Mäso vložíme (môže byť aj nakrájané na plátky) do tlakového hrnca, zalejeme marinádou, do ktorej môžeme ešte priliať trochu vody. Dusíme asi 45 minút až 1 hodinu. Mäso vyberieme, omáčku precedíme, aby v nej nebolo korenie ani zelenina. Tú prípadne rozmixujeme, alebo prepasírujeme a dáme späť do omáčky, ktorú prevaríme a kvôli zahusteniu do nej prilejeme trochu sladkej smotany, prípadne ju ešte dochutíme cukrom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Hotové naporciované mäso môžeme ešte ozdobiť uvarenými hruškami. Ozdobíme šľahačkou alebo brusnicami.


Knedle, ktoré sú k divine najlepšie


Potrebujeme: V tomto prípade varím ,,od oka“, a preto neviem presne vyčísliť dávkovanie. Takže podľa chuti a počtu hostí: slaninka, cibuľa, žemle alebo rožky, 2 vajcia, mlieko, soľ a korenie, prípadne strúhanka.


Nakrájame a opražíme slaninu a cibuľku. Žemle alebo rožky namočíme v mlieku. Keď je pečivo dostatočne mäkké, primiešame vajíčka, soľ, korenie a opraženú cibuľku so slaninkou. Z cesta vytvarujeme guličky. Keď je príliš mäkké, zahustíme strúhankou. V horúcej vode varíme asi 5 minút.


Dobrú chuť.


SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 592
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 316
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 716
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 130
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 343
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 898
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 874
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 382
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu