e oblasti. Citlivá je na zamokrenú pôdu.
Rebarboru môžeme rozmnožovať zo semena (skoro stráca klíčivosť), alebo delením materskej rastliny (každý diel musí mať aspoň jeden vegetačný vrchol). Na jednom mieste v záhradke sa môže, v závislosti od ošetrovania, pestovať desať i viac rokov. Pre štvorčlennú rodinu stačia 2 až 3 rastliny. Je to lahôdková zelenina. Rapíky – stonky listov sú žiadanou surovinou konzervárenského priemyslu, ale aj v domácnostiach. Konzumujú sa v rôznej úprave v máji a v júni.
Rapíky listov obsahujú 94 percent vody, minerálne látky, najmä železo a kyselinu oxalovú v množstve 0,7 až 2,1 percenta. Príjemnú chuť spôsobuje aj prítomnosť kyseliny jablčnej – 1,77 percenta a kyseliny citrónovej 0,12 percenta. Listy obsahujú viac kyseliny šťavelovej ako stopky. Významný je tiež vyšší obsah draslíka.
Rebarbora patrí medzi druhy zeleniny významné pre ľudský organizmus, podporuje tvorbu ochranných látok v tele.
(eha)