Kým ešte pred desiatimi rokmi si speváčka Lucie Bílá nevedela predstaviť nedeľný obed bez mäsa a knedlí, dnes jej vraj k životu stačí už len zelenina, cestoviny, obilniny, strukoviny a len „sem-tam nejaký králik, kurča alebo ryba“. „Mám rada stravu, ktorá mi upokojí myšlienky. Zdravé jedlo vnútornému pokoju veľmi pomáha,“ hovorí speváčka, ktorá v pondelok oslávi 37. narodeniny. „Mám v sebe už od detstva zakódované, že polievka je základ, a toho sa držím. Je to aj jedna z mála vecí, ktoré viem v kuchyni bez katastrofy dokonale pripraviť. Robím vývary, kapustnicu, hrachovú i pravú drožďovú polievku. Je síce pravda, že drožďovka práve nevonia, ale je to veľmi zdravá pochúťka.“
Speváčka v týchto dňoch pripravuje nové cédečko a spolu s osemročným synom Filipom, žiakom americkej základnej školy, sa chystá na tri týždne do Austrálie. Chcú sa tam predovšetkým zdokonaľovať v angličtine, ale tešia sa aj na kulinárske špeciality protinožcov. Tréning na netradičné jedlá absolvovala Bílá v novej pražskej vegetariánskej reštaurácii, kde ochutnala jazmínovú ryžu s niektorými indickými pokrmami. Majiteľ reštaurácie, hudobník a speváčkin kamarát, tvrdí, že zeleninovo-ovocná strava pomáha nielen štíhlej línii a mladistvo vyzerajúcej pleti, ale aj hlasivkám.