Recepty na víkend

Zapekaná bageta

2 strúčiky cesnaku, niekoľko čerstvých lístkov bazalky, 4 lyžice zmäknutého masla, 300 g mozzarelly, 4 stredne veľké paradajky, 1 bageta, soľ, čerstvo namleté čierne korenie

Cesnak ošúpeme a nadrobno posekáme, bazalku pokrájame na tenké rezančeky. Oboje zamiešame do zmäknutého masla. Mozzarellu a umyté rajčiaky pokrájame na kolieska.

V bagete urobíme zárezy v odstupoch asi 2 až 3 centimetre. Pozor, neprerežte ju! Narezané plochy potrieme vymiešaným ochuteným maslom, do každej „priehradky“ vložíme koliesko paradajky a mozzarelly, posolíme a pokoreníme. Asi na 15 minút dáme do rúry zapiecť.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Zemiakové rolky na šafranovo-šošovicovom kréme

1 cibuľa, 1 polievková lyžica masla, 250 g červenej šošovice, soľ, čierne korenie, štipka šafranu, 375 ml zeleninového bujónu, 2 póry (asi po 300 g), 2 veľké zemiaky (asi po 300 g), 100 g roztopeného masla, štipka strúhaného muškátového orieška

Cibuľu ošúpeme, najemno posekáme a v horúcom masle do sklovita osmažíme. Pridáme šošovicu, osolíme, ochutíme čiernym korením a šafranom. Postupne prilejeme bujón a všetko prikryté 15 minút dusíme. Zmixujeme a ochutíme.

Pór umyjeme, očistíme a po dĺžke rozrežeme. Nakrájame ho na veľmi tenké, 8 cm dlhé pásiky, ktoré vo vriacej osolenej vode 2 minúty blanšírujeme. Schladíme pod studenou vodou a v site necháme dobre odkvapkať.

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a po dĺžke ich nakrájame asi na 20 plátkov hrubých 3 mm. Pásiky póru rozložíme na plátky zemiakov, zvinieme ich a zviažeme pevnou niťou. Smažíme ich 6 minút v horúcom roztopenom masle zo všetkých strán. Osolíme a ochutíme čiernym korením a muškátovým orieškom.

SkryťVypnúť reklamu

Teplý šošovicový krém rozdelíme na taniere a na vrch poukladáme zemiakové rolky.

Ak nie ste zástancom vegetariánskej stravy, môžete pásiky póru obaliť v šunke a až potom do plátkov zemiakov.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  5. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  6. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  7. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  8. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 546
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 240
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 704
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 3 995
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 048
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 939
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 824
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 447
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu