Recepty od Zuzany Fialovej

Zeleninová rapsódia - vlastný recept

Množstvo podľa chuti, úvahy a počtu hostí pri stole: olivový olej, jarná cibuľka, mrkvička, cesnak, kuracie mäso (nemusí byť), paradajky, cukina, sušené paradajky v pikantnom oleji, jemné feferónky, rôzne korenie (Zuzana Fialová dáva biele a k tomu veľa oregana, bazalky a šalviu).

Na olivovom oleji rýchlo opražíme pokrájanú jarnú cibuľku, mrkvu, pridáme nasekaný a pretlačený cesnak, pokrájanú cukinu, prípadne aj kuracie mäso. Čerstvé paradajky obaríme horúcou vodou, ošúpeme a nakrájame a spolu s ďalšou cukinou vmiešame do zmesi. Kto má rád výraznú chuť, môže si pridať sušené paradajky a feferónky. Napokon ochutíme korením podľa vlastného výberu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tento zeleninový základ sa dá ďalej využiť viacerými spôsobmi. Výborný je zmiešaný s penne alebo rôznymi cestovinami, do ktorých môžeme na záver zamiešať aj syr bambino alebo trojuholníkové syry, ktoré celkovú chuť jedla ešte zvýraznia a zjemnia.

Na dno jenskej misy možno tiež nastrúhať syr, naň dáme zeleninovú zmes, ktorú posypeme zvyškom strúhaného syra a misu prikryjeme alobalom alebo tanierom. Za niekoľko minút sa syr rozpustí a máme vynikajúce jedlo, s ktorým sa musí piť len suché biele víno.

Kurča s jablkami

1 kurča, jablká podľa potreby, 1 maslo, 1 veľká cibuľa, 1 cesnak, trochu soli a červenej papriky.

Kurča umyjeme a dovnútra vložíme nastrúhané alebo celé jablká, nakrájaný cesnak, cibuľu, celé maslo, papriku a soľ. V jenskej mise rozložíme okolo kurčaťa nakrájanú cibuľu a dáme piecť. Asi 20 minút pred koncom pridáme k cibuli jablká nakrájané na mesiačiky.

SkryťVypnúť reklamu

Najlepšou prílohou je ryža s hrozienkami alebo zemiaky v šupke. Pripravíme ich tak, že celé zemiaky umyjeme, upečieme a potom už iba rozkrojíme, posolíme a pridáme trošku masla.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 588
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 312
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 712
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 125
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 341
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 907
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 870
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 385
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu