250 g ryže, 2 polievkové lyžice medu, 2 grilované kuracie stehná, 1 dcl bieleho vína, 1 dcl vývaru, 1 dcl balzamikového octu, 1/2 lyžičky kečupu, soľ, korenie, 1 malý ananás, 3 polievkové lyžice masla
Ryžu uvaríme v slanej vode, potom zlejeme a krátko opláchneme studenou vodou. Z medu, bieleho vína, vývaru, balzamikového octu, kečupu, 1 lyžice masla, štipky soli, trošku nahrubo mletého čierneho korenia uvaríme hustú glazúru. Vložíme do nej stehná najprv zo strany, kde je koža, a pečieme striedavo z oboch strán asi 5 minút. Glazúra by mala mať krémovú konzistenciu, prípadne pridáme ešte trochu vývaru a bieleho vína.
Ananás ošúpeme. Na dekoráciu opečieme v panvici na 1 polievkovej lyžici masla 4 plátky ananásu. Zvyšnú dužinu pokrájame na kocky a spolu s ryžou premiešame s rozpusteným maslom a ochutíme soľou a korením. Ananásovú ryžu rozdelíme na taniere, položíme na ňu kuracie stehno a plátky ananásu a pokvapkáme medovo-koreninovou glazúrou. Glazúra je ešte zaujímavejšia, ak do nej pridáte 1 lyžičku marhuľovej marmelády, čerstvo pomletého koriandru a trocha čili korenia.
Bábovka s vaječným likérom
125 g polohrubej múky, 125 škrobovej múčky, 4 zarovnané lyžičky prášku do pečiva, 250 g preosiateho práškového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 5 vajec, 250 ml oleja, 250 ml vaječného koňaku
Zmiešame múku, škrobovú múčku, prášok do pečiva, zmes preosejeme do uzatvárateľnej 3-litrovej nádoby, pridáme cukor a vanilkový cukor. Potom primiešame vajcia, olej a vaječný likér, nádobu pevne uzavrieme a viackrát silno potrasieme, aby sa všetko dobre premiešalo. Cesto ešte raz dôkladne premiešame šľahačom alebo varechou, aby sa spojili aj suroviny, ktoré sa zachytili na okraji.
Cesto dáme do vymastenej pomúčenej bábovkovej formy a dáme piecť na mriežku do rúry. Pečieme asi 6 minút v mierne teplej rúre. Upečenú bábovku necháme asi 10 minút vo forme odpočinúť, potom ju vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť. Podľa chuti môžeme bábovku posypať práškovým cukrom.