Obed na sobotu

Grilované kuracie stehno s medovou glazúrou na ananásovej ryži

250 g ryže, 2 polievkové lyžice medu, 2 grilované kuracie stehná, 1 dcl bieleho vína, 1 dcl vývaru, 1 dcl balzamikového octu, 1/2 lyžičky kečupu, soľ, korenie, 1 malý ananás, 3 polievkové lyžice masla

Ryžu uvaríme v slanej vode, potom zlejeme a krátko opláchneme studenou vodou. Z medu, bieleho vína, vývaru, balzamikového octu, kečupu, 1 lyžice masla, štipky soli, trošku nahrubo mletého čierneho korenia uvaríme hustú glazúru. Vložíme do nej stehná najprv zo strany, kde je koža, a pečieme striedavo z oboch strán asi 5 minút. Glazúra by mala mať krémovú konzistenciu, prípadne pridáme ešte trochu vývaru a bieleho vína.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Ananás ošúpeme. Na dekoráciu opečieme v panvici na 1 polievkovej lyžici masla 4 plátky ananásu. Zvyšnú dužinu pokrájame na kocky a spolu s ryžou premiešame s rozpusteným maslom a ochutíme soľou a korením. Ananásovú ryžu rozdelíme na taniere, položíme na ňu kuracie stehno a plátky ananásu a pokvapkáme medovo-koreninovou glazúrou. Glazúra je ešte zaujímavejšia, ak do nej pridáte 1 lyžičku marhuľovej marmelády, čerstvo pomletého koriandru a trocha čili korenia.

Bábovka s vaječným likérom

125 g polohrubej múky, 125 škrobovej múčky, 4 zarovnané lyžičky prášku do pečiva, 250 g preosiateho práškového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 5 vajec, 250 ml oleja, 250 ml vaječného koňaku

Zmiešame múku, škrobovú múčku, prášok do pečiva, zmes preosejeme do uzatvárateľnej 3-litrovej nádoby, pridáme cukor a vanilkový cukor. Potom primiešame vajcia, olej a vaječný likér, nádobu pevne uzavrieme a viackrát silno potrasieme, aby sa všetko dobre premiešalo. Cesto ešte raz dôkladne premiešame šľahačom alebo varechou, aby sa spojili aj suroviny, ktoré sa zachytili na okraji.

SkryťVypnúť reklamu

Cesto dáme do vymastenej pomúčenej bábovkovej formy a dáme piecť na mriežku do rúry. Pečieme asi 6 minút v mierne teplej rúre. Upečenú bábovku necháme asi 10 minút vo forme odpočinúť, potom ju vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť. Podľa chuti môžeme bábovku posypať práškovým cukrom.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 579
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 295
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 710
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 097
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 318
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 925
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 856
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 404
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu