,,Dokonca som chodil na skusy do Ostravy, kde bola prvá čínska reštaurácia v Československu. Odcestoval som tam aj na týždeň a v kuchyni sledoval, čo sa ako pripravuje. Podobne aj v zahraničí. Kým moji kolegovia sa na divadelných zájazdoch rozišli po pamiatkach a obchodoch, ja som hľadal čínsku reštauráciu.“
Oldo Hlaváček má doma dokonca špeciálne koreniny, cestoviny, hrnce a panvice potrebné na prípravu typicky čínskych jedál. Zo svojich turné mu niektoré suroviny vozil aj Peter Dvorský. Ako „odborník“ preto tvrdí, že na Slovensku sú čínske reštaurácie čínskymi iba podľa mena.
,,Česť výnimkám, ale nikde sa napríklad špeciálne neporcuje mäso, čo je pre túto kuchyňu absolútny základ. Všetko sa robí rýchlo-rýchlo, zaleje sa akýmisi omáčkami, všetko má takmer rovnakú chuť. To keď ja pozvem hostí na sobotňajšiu čínu, už vo štvrtok robím vývar. Lebo na jeho prípravu treba najmenej dvadsaťštyri hodín.“
U Hlaváčkov sa dodržiava aj čínska zásada, že na stole má byť toľko jedál, koľko je hostí, a aj ich poradie zodpovedá čínskym tradíciám.
,,Na povzbudenie chuti ako prvé podávame pálivé jedlá, potom obyčajne rôzne druhy húb s mäsom, ďalej niečo sladké a na záver sa do misky, z ktorej ste jedli, naleje spomínaný vývar. Pochopiteľne, nemôžu chýbať ani čínske vína či pálenky a kto chce, dostane čaj.“