Sám obedovať alebo večerať odmieta. To vraj radšej ani nebude jesť. Okrem kvality je preňho dôležitý aj spôsob, akým sa jedlo podáva, ako je prestretý stôl, a najmä, s kým si zaň sadne. Je totiž presvedčený, že dobrý pocit z jedla nie je len vecou žalúdka, ale aj celej kultúry stravovania.
Herec OLDO HLAVÁČEK.
So základmi varenia sa Oldo Hlaváček začal oboznamovať už ako dieťa. ,,Ako verný člen skautského oddielu som chodil pravidelne na výlety a putovné tábory a tam bolo treba aj variť. Základom bol kotlík, v ktorom sme si najčastejšie pripravovali guláš, cestoviny alebo fondue. Pochopiteľne, vtedy sme ani netušili, že ide o známe švajčiarske jedlo. Jednoducho sme v kotlíku rozpustili syr a do tejto horúcej masy sme si namáčali chlieb, rožky, alebo sme do nej nasypali špagety a zamiešali.“