Múku zohrejeme na teplom mieste. Potom do nej postrúhame citrónovú kôru, pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku a roztopené maslo, v ktorom sme rozšľahali žĺtky, cukor, soľ a rum. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť. Vyskysnuté cesto na pomúčenej doske zľahka vyvaľkáme a okrúhlou formičkou vykrajujeme z polovice cesta krúžky. Na druhej polovici cesta označíme krúžky, do stredu ktorých dáme lekvár. Prikryjeme vykrojenými krúžkami, dookola cesto stlačíme a formičkou vypichujeme šišky. Naplnené zakryjeme obrusom a necháme ešte na teplom mieste nakysnúť. Vyprážame ich v horúcej masti a potom posypeme vanilínovým cukrom.
Recepty sú z kníh Varíme pomaly, rýchlo, rýchlejšie a Talianska kuchyňa – Malá škola varenia.