1999 – V čokoládovej roláde našli nebezpečné mikroorganizmy, ktoré spôsobujú hnačkové ochorenia. Roláda pochádzala od súkromného podnikateľa z Galanty. Obvodný úrad mu zastavil činnosť.
2000 – Inšpektori vlani odobrali 81 000 vzoriek produktov živočíšneho i rastlinného pôvodu, kozmetických prostriedkov a tabakových výrobkov. Kvalita potravín sa u nás zhoršila, podiel nevyhovujúcich výrobkov sa zvýšil na 7,6 %. Viac nevyhovujúcich výrobkov bolo rastlinného pôvodu. Zhoršila sa kvalita alkoholických nápojov, viac ako 20 percent bolo nevhodných. Pri mäsových výrobkoch našli Listeriu, salmonely a stafylokok. Kvalitné bolo mäso zo zveriny, z 50 vzoriek vyhoveli všetky.
2001
február – V čaji sa objavil jedovatý durman. Ošetrených bolo vtedy vyše sto ľudí s príznakmi otravy durmanom.
máj – Košickí inšpektori zistili, že v prípade 700 kilogramov slovenských zemiakov je prekročené množstvo dusičnanov.
jún – V Košiciach objavili salmonelu a zárodky coli baktérie v čiernom korení. Inšpektori nariadili okamžité stiahnutie výrobku z predaja a reštauračných zariadení a spotrebiteľom odporúčali korenie zlikvidovať a vyčistiť aj mlynčeky a koreničky.
(maj)