Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Správna pizza má byť tenká

Vôňa pizze lákala cez víkend do bratislavskej Incheby. Na 2. majstrovstvá Slovenska v pečení pizze prišlo 23 pekárov a pekárok z celého Slovenska. Kategórií bolo niekoľko – súťaž o najlepšiu pizzu, o najširšiu pizzu a aj akrobacia s cestom. Súťažiaci ...

Vôňa pizze lákala cez víkend do bratislavskej Incheby. Na 2. majstrovstvá Slovenska v pečení pizze prišlo 23 pekárov a pekárok z celého Slovenska. Kategórií bolo niekoľko – súťaž o najlepšiu pizzu, o najširšiu pizzu a aj akrobacia s cestom. Súťažiaci mali možnosť vybrať si pec, v ktorej svoju pizzu upečú. Každý je totiž zvyknutý na niečo iné. K dispozícii bola pec elektrická i na drevo. Odborná porota zložená z tých najkompetentnejších, teda originálnych talianskych pizzaiolov, ktorí vyhrali vlaňajšie majstrovstvá sveta, nehodnotila rýchlosť prípravy pokrmu, ale chuť a vzhľad. „Správna pizza nesmie byť spálená, ale ani polosurová. Musí mať tenké cesto, na ktorom nie je príliš veľa ingrediencií, pretože potom je príliš mokrá a nechutná,“ povedala organizátorka pretekov Zuzana Schwarzová.

Skryť Vypnúť reklamu

Najlepším slovenským pizzaiolom sa napokon stal Bratislavčan Erik Rudolf. Zvíťazil vo všetkých troch disciplínach. Na prípravu svojej pizze použil mozzarelu a lososa a tú najširšiu sa mu podarilo vyťahať do veľkosti takmer jedného metra. „Aj keď sa to nezdá, je to drina. Venujem sa tomu dennodenne už desať rokov a stále mám nedostatky. V čom sa budem musieť ešte zdokonaliť, ukážu i majstrovstvá sveta, na ktorých som si víťazstvom zabezpečil účasť. Uskutočnia sa o tri mesiace v Taliansku,“ povedal víťaz. Síce nerád, vzhľadom na to, že ho pizza živí, ale predsa priznal, že pizza nepatrí k jeho obľúbeným jedlám. „Nemám rád pizzu. Najradšej si dám tradičné slovenské jedlá, napríklad aj bryndzové halušky.“ (tasr)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  2. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Zázračná škola so zelenou strechou
  2. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  5. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  6. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  7. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  8. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  9. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  10. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 26 156
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 13 328
  3. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 11 649
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 412
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 284
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 366
  7. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 157
  8. Po Slovensku na motorke 5 583
  9. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 110
  10. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 4 737
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu