Správna pizza má byť tenká

Vôňa pizze lákala cez víkend do bratislavskej Incheby. Na 2. majstrovstvá Slovenska v pečení pizze prišlo 23 pekárov a pekárok z celého Slovenska. Kategórií bolo niekoľko – súťaž o najlepšiu pizzu, o najširšiu pizzu a aj akrobacia s cestom. Súťažiaci ...

Vôňa pizze lákala cez víkend do bratislavskej Incheby. Na 2. majstrovstvá Slovenska v pečení pizze prišlo 23 pekárov a pekárok z celého Slovenska. Kategórií bolo niekoľko – súťaž o najlepšiu pizzu, o najširšiu pizzu a aj akrobacia s cestom. Súťažiaci mali možnosť vybrať si pec, v ktorej svoju pizzu upečú. Každý je totiž zvyknutý na niečo iné. K dispozícii bola pec elektrická i na drevo. Odborná porota zložená z tých najkompetentnejších, teda originálnych talianskych pizzaiolov, ktorí vyhrali vlaňajšie majstrovstvá sveta, nehodnotila rýchlosť prípravy pokrmu, ale chuť a vzhľad. „Správna pizza nesmie byť spálená, ale ani polosurová. Musí mať tenké cesto, na ktorom nie je príliš veľa ingrediencií, pretože potom je príliš mokrá a nechutná,“ povedala organizátorka pretekov Zuzana Schwarzová.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Najlepším slovenským pizzaiolom sa napokon stal Bratislavčan Erik Rudolf. Zvíťazil vo všetkých troch disciplínach. Na prípravu svojej pizze použil mozzarelu a lososa a tú najširšiu sa mu podarilo vyťahať do veľkosti takmer jedného metra. „Aj keď sa to nezdá, je to drina. Venujem sa tomu dennodenne už desať rokov a stále mám nedostatky. V čom sa budem musieť ešte zdokonaliť, ukážu i majstrovstvá sveta, na ktorých som si víťazstvom zabezpečil účasť. Uskutočnia sa o tri mesiace v Taliansku,“ povedal víťaz. Síce nerád, vzhľadom na to, že ho pizza živí, ale predsa priznal, že pizza nepatrí k jeho obľúbeným jedlám. „Nemám rád pizzu. Najradšej si dám tradičné slovenské jedlá, napríklad aj bryndzové halušky.“ (tasr)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  5. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  6. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  7. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  8. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 546
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 240
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 704
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 3 995
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 048
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 939
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 824
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 447
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu