Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Správna pizza má byť tenká

Vôňa pizze lákala cez víkend do bratislavskej Incheby. Na 2. majstrovstvá Slovenska v pečení pizze prišlo 23 pekárov a pekárok z celého Slovenska. Kategórií bolo niekoľko – súťaž o najlepšiu pizzu, o najširšiu pizzu a aj akrobacia s cestom. Súťažiaci ...

Vôňa pizze lákala cez víkend do bratislavskej Incheby. Na 2. majstrovstvá Slovenska v pečení pizze prišlo 23 pekárov a pekárok z celého Slovenska. Kategórií bolo niekoľko – súťaž o najlepšiu pizzu, o najširšiu pizzu a aj akrobacia s cestom. Súťažiaci mali možnosť vybrať si pec, v ktorej svoju pizzu upečú. Každý je totiž zvyknutý na niečo iné. K dispozícii bola pec elektrická i na drevo. Odborná porota zložená z tých najkompetentnejších, teda originálnych talianskych pizzaiolov, ktorí vyhrali vlaňajšie majstrovstvá sveta, nehodnotila rýchlosť prípravy pokrmu, ale chuť a vzhľad. „Správna pizza nesmie byť spálená, ale ani polosurová. Musí mať tenké cesto, na ktorom nie je príliš veľa ingrediencií, pretože potom je príliš mokrá a nechutná,“ povedala organizátorka pretekov Zuzana Schwarzová.

Skryť Vypnúť reklamu

Najlepším slovenským pizzaiolom sa napokon stal Bratislavčan Erik Rudolf. Zvíťazil vo všetkých troch disciplínach. Na prípravu svojej pizze použil mozzarelu a lososa a tú najširšiu sa mu podarilo vyťahať do veľkosti takmer jedného metra. „Aj keď sa to nezdá, je to drina. Venujem sa tomu dennodenne už desať rokov a stále mám nedostatky. V čom sa budem musieť ešte zdokonaliť, ukážu i majstrovstvá sveta, na ktorých som si víťazstvom zabezpečil účasť. Uskutočnia sa o tri mesiace v Taliansku,“ povedal víťaz. Síce nerád, vzhľadom na to, že ho pizza živí, ale predsa priznal, že pizza nepatrí k jeho obľúbeným jedlám. „Nemám rád pizzu. Najradšej si dám tradičné slovenské jedlá, napríklad aj bryndzové halušky.“ (tasr)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Inzercia - Tlačové správy

  1. Home (ale aj) Office
  2. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  4. Zamestnanec chcel príspevok na stravu, no šéf mal iný názor.
  5. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  6. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  7. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  8. Zelená Bratislava
  9. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové
  10. Znečistenie riek už možno nebude možné zastaviť
  1. Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie
  2. Bezbariérové vozidlo
  3. Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19
  4. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  5. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  6. Zelená Bratislava
  7. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  8. Ruža zmeny
  9. Úpravy automobilov pre ZŤP
  10. No Finish Line v Bratislave sa presúva do virtuálneho priestoru
  1. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 28 970
  2. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 16 211
  3. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 14 960
  4. Čo bude s gastráčmi a miliardy z EÚ ako prekliatie? 13 788
  5. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 12 544
  6. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 109
  7. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 587
  8. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 181
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 121
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 8 897
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu