Redukcia váhy: odporúčaný úbytok na váhe je jeden kilogram za týždeň
Šport: človek by mal absolvovať minimálne polhodinovú každodennú prechádzku, vhodnou športovou aktivitou je aj nenáročný beh, plávanie.
Princíp troch jedál denne: na raňajky bylinný čaj, ovocie. Hlavné jedlo konzumovať v čase obeda. Večerať v skorú večernú hodinu a konzumovať iba niečo ľahké a predovšetkým sa vyhýbať produktom z kyslého mlieka a živočíšnym bielkovinám.
Dusená zelenina a ryža sú hlavnou súčasťou každého menu.
Mäso: ryba alebo kurča, žiadne hovädzie ani bravčové či jahňacina.
Podstatné: nekonzumovať nevarené, vychladnuté a mastné pokrmy!
Nápoje: nepiť žiadne studené nápoje, ale horúcu vodu, a to buď čistú, ochutenú medom, citrónom, alebo vo forme bylinného čaju – odporúča sa zázvorový, mätový či škoricový čaj. Najlepšie 2-3 litre denne.
Ovocie: vitamín C pomáha odbúravať tuky, denne skonzumovať jeden citrón, dve limety, jeden pomaranč alebo grapefruit. Na redukciu tukov sa údajne osvedčili aj všetky trpkejšie druhy ovocia s nízkym obsahom vody, ako napríklad bobuľovité lesné či záhradné plody (jahody, maliny). Dužinatému ovociu výrazne sladkej chuti, ako sú banány, mango, melóny, ale aj avokádu, sa treba radšej vyhýbať.
Šalát: neodporúča sa konzumovať ho večer, pretože šalátové listy sa o tomto čase ťažšie strávia.
Obilie: maximálne dva razy do týždňa. Pšenica sa na odtučňovanie údajne absolútne nehodí – to sa vzťahuje aj na cestoviny, kus-kus z krupice z tvrdej pšenice, sucháre, dokonca aj na celozrnný knäckebrot z pšeničnej múky. Namiesto toho sa odporúča ražný chlieb, ražný knäckebrot.
Müssli: nikdy ich nepripravovať zo sladkého ovocia, vyhýbať sa mlieku a jogurtu, vhodnejší je tvaroh.
Jogurt: je večer skôr ťažšie stráviteľný, pri chudnutí údajne nepomáha. Rozumnejšie je konzumovať radšej zriedený jogurt, ochutený ostrým korením, ktoré pôsobí podporne na trávenie.
Srvátka, tvaroh, cmar: odporúčajú sa.
Údeniny, vajcia, syr: treba sa im zďaleka vyhýbať! Výnimkou je snáď iba kozí syr, avšak aj ten je vhodné jesť iba ako predjedlo v čase obeda, v žiadnom prípade nie večer.
Veľa korenín: predovšetkým koriander, fenikel, kardamon, zázvor, škorica. (kru)