Káva Pompadour
1,2 dl horúcej kávy, 20 g čokolády, 6 lyžíc nesladeného kondenzovaného mlieka, lyžička cukru, štipka škorice, mletý muškátový oriešok, 0,5 dl brandy, šľahačka, pomarančová kôra
Horkú čokoládu necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli. Zalejeme kondenzovaným mliekom, osladíme, pridáme filtrovanú horúcu kávu, okoreníme muškátom a škoricou. Prikryjeme a necháme tri hodiny lúhovať. Do šálky nalejeme brandy a naň precedenú kávu. Spravíme šľahačkový kopček a zdobíme jemnými pásikmi pomarančovej kôry z dobre poumývaného pomaranča.
Pepermintová káva
1/8 l silnej kávy, 2 cl pepermintového likéru, 2 lyžice rozpustenej čokolády, šľahačka
V šálke premiešame pepermintový likér s čokoládou, dolejeme horúcou kávou a ozdobíme šľahačkou.
Zázvorová káva
1 lyžica medu, na špičku noža mletého zázvoru, 1 šálka kávy, 2-4 lyžice smotany do kávy
Do šálky dajte med a premiešajte ho s čerstvo pomletým zázvorom. Zalejte čerstvo pripravenou kávou, pridajte smotanu a môžete podávať.
Café Brulot
1 šálka horúcej kávy, kôra z pomaranča, troška rumu alebo brandy, škorica, klinčeky, nové korenie a cukor
Pomarančovú kôru, korenie a cukor namočte do rumu alebo do brandy a nechajte dobre nasiaknuť. Potom zmes ohrejte a nechajte sadnúť. Vlejte horúcu čiernu kávu, chvíľku povarte a podávajte.
Mrazená káva
1/8 l silnej, vychladenej kávy, 0,5 dl vaječného koňaku, vanilková zmrzlina, šľahačka, čokoládové hoblinky alebo kakao, višne v rume
Do vysokého skleneného pohára dáme vaječný koňak, porciu zmrzliny a zalejeme studenou kávou. Ozdobíme šľahačkou, posypeme čokoládou alebo kakaom a pridáme zopár višní.