Plnka: 5 starších rožkov, 2 vajcia, 3 dcl horúceho mlieka, cibuľka, petržlenová vňať.
Deň pred prípravou kačicu dobre nasolíme. Aby sa zbavila typického pachu, môžeme ju zaliať mliekom. Potom do nej vložíme ovocie (len jeden druh a nemusia to byť malé kúsky), podlejeme ju vodou a dáme piecť. V priebehu pečenia ju môžeme znovu trochu poliať mliekom, aby bolo mäso ešte jemnejšie.
Prv než sa kačica upečie, ovocie vyberieme a kačicu naplníme klasickou plnkou. Urobíme ju tak, že suché pečivo zalejeme horúcim mliekom, primiešame vajíčka, osmaženú cibuľku a veľa petržlenovej vňate. Môžeme pridať aj trochu ovocia. Plnku môžeme rozložiť aj okolo kačice, prípadne z nej trochu vsunieme aj pod kožu v hrudnej časti. Ovocie, ktoré sme v kačici zapekali, servírujeme potom ako samostatnú prílohu.