syra, 2 vajcia.
Bešamel: 3 dcl mäsového vývaru, pol kalíška sherry, kúsky rôznych druhov syra (tavené aj tvrdé), 5 lyžíc sladkej smotany, 1 vajce.
Lístkové cesto rozvaľkáme, potrieme roztopeným maslom ochuteným solčankou, bylinkami alebo korením. Potom opražíme do sklovita nakrájanú cibuľu, primiešame k nej pokrájané listy špenátu a chvíľu podusíme. Pridáme postrúhaný syr a vajíčko, výsledná zmes nemá byť príliš riedka. Plnku dáme na cesto, zavinieme ho a vrch závinu potrieme vajíčkom. Pečieme 20 – 25 minút. Začneme pri 200 stupňoch, po chvíli teplotu trochu znížime.
Medzitým si pripravíme bešamel. Základ môže tvoriť vývar z mäsa alebo roztopené maslo. K tomu pridáme pol kalíška sherry, syry, tesne pred koncom sladkú smotanu, ktorá už nesmie prejsť varom, a jedno vajce.
Bešamelovú omáčku dávame na tanier spolu so štrúdľou.