
Marcella Molnárová momentálne svoju kuchyňu prestavuje, k sporáku ju pustili v obľúbenej reštaurácii.
Ale rovnako aj arabskú. ,,Je to síce veľmi výživná kuchyňa, s množstvom sladkých jedál, ale zároveň sa v nej používa aj veľa zeleniny, syrov a rôznych druhov mäsa. Ja som sa zamilovala do pečených doliek s kozím syrom, vynikajúce sú však aj mäsové omáčky s rôznym korením, mandľami, orieškami. Alebo mleté mäsá zabalené do listov viniča.“
Krajina, na ktorú Marcella Molnárová v súvislosti s jedlom nerada spomína, je Mongolsko. V roku 1988 tam bola na speváckom festivale.
,,Neustále sme jedli iba baranie mäso. Pečené, grilované a k tomu prílohy, z ktorých bolo zasa cítiť baraní tuk. Dostala som črevný katar, vysoké horúčky a doteraz nechápem, ako som mohla vôbec spievať a dokonca získať druhú cenu. Zachránila ma asi kolegyňa z NDR, ktorá mala plný kufor diétneho knäckebrotu.“
JANA LUKÁČOVÁ
FOTO SME – PAVOL MAJER