Kurča rozporcujeme a miestami narežeme, aby dobre vsiakol pác. Kúsky kurčaťa trochu posolíme, rozložíme v hrnci a pridáme 1–2 dcl bieleho dezertného vína, 1/4 l vývaru, lyžičku cukru, dve lyžičky sójovej omáčky, trochu mletej červenej papriky a trochu sezamového oleja. Je veľmi aromatický, takže opatrne. Potom vsypeme lyžičku sezamu, nadrobno posekaný cesnak, cibuľku, pór a trochu posekaného čerstvého zázvoru. Je jemnejší ako sušený, ale v krajnom prípade sa dá použiť aj ten. Necháme marinovať minimálne dvadsať minút. Kurča potom v zmesi pomaly varíme. Japonci varia iba dvadsať minút, ale Európan má radšej dobre uvarené. Nakrájame šampiňóny a dužinaté papriky a keď je voda z kurčaťa takmer vyvarená, prisypeme ich ku kurčaťu. Povaríme iba chvíľočku, aby zelenina zostala chrumkavá. Na tanieri ozdobíme cibuľkovou vňaťou a podávame s ryžou alebo hranolčekmi, či opraženými tekvičkami.