Na základe ankety možno rozdeliť ľudí podľa spôsobu jedenia do troch ženských a troch mužských kategórií.
Nezávislá psychiatrička Christine Webberová tajne pozorovala správanie vyše 300 detí a dospelých pri jedle. Zistila, že „kokety“ často používajú len vidličku, aby upútali na seba pozornosť. Do ďalšej kategórie s názvom „žena-oportunistka“ patria ženy, ktoré sa pohľadom venujú skôr tanierom druhých než svojmu vlastnému. A napokon je kategória „kŕmičiek“, zahŕňa ženy, ktoré sú najšťastnejšie, keď vidia, že ostatným chutí.
Čo sa týka mužov, výskum určil kategóriu „lakomca“, úzkostlivo si strážiaceho svoju porciu, čo vyjadruje ovinutím ruky okolo taniera a zhrbeným chrbtom.
Ďalšou skupinou je kategória „chirurgov“, ktorí krájajú jedlo do presných geometrických tvarov. Poslednou kategóriou sú „rýchli démoni“, ktorí do seba všetko nahádžu za pár minút. (tasr)