
FOTO SME – PAVOL MAJER

FOTO SME – PAVOL MAJER
Kurací šalát
Jedno kurča, jeden ananás (môže byť aj z konzervy), soľ, korenie, 1 téglik majonézy.
Kurča uvaríme úplne domäkka, až sa rozpadá. Potom z neho dáme dolu kožu a mäso oberieme. Pokrájame ho na kúsky, ku ktorým pridáme nakrájaný ananás. Zalejeme majonézou, pridáme soľ a ďalšie pochutiny podľa vlastnej fantázie. Zamiešame a na niekoľko hodín dáme do chladničky.
Ivankina bublanina
1 šľahačka, 20 dkg práškového cukru, 25 dkg polohrubej múky, 4 vajcia, 1 prášok do pečiva.
Všetko spolu zmiešame, vylejeme na vymastený plech a pečieme v mierne teplej rúre. Po chvíli pridáme ovocie (čerešne, maliny, jahody) a potom už len čakáme na výsledok.