„Ale rodine zeleninu varím, napríklad sviečkovú na smotane. Aj trochu zjem, aby ma neupodozrievali, že som tam dala niečo, čo som nemala. Ovocie však vyslovene neznášam. Zahryznem do jablka a všetko sa mi v ústach stiahne, až mi slzy vystúpia. Že nemám skorbut, vďačím kapuste a zemiakom. Kapustu milujem varenú, dusenú, kyslú, surovú. V kuchyni máme stále súdok a koľkokrát idem okolo, toľkokrát si naložím. Načo by som kupovala drahé avokádo, keď mám lacnú kapustu?“
Čo čert nechcel, keď „nepriateľku ovocia“ pozvali nedávno do televízneho varenia, ako špecialitu pre ňu prichystali zapečený ananás plnený exotickým ovocím, zaliaty vanilkovým pudingom a koňakom.
„Zistila som to, až keď som sedela pred kamerou. Horko-ťažko som prehltla sústo, aby som neurazila. Bol pripravený s láskou, ale čo už so mnou, keď mám taký žalúdok? Štáb však s radosťou dojedol moju porciu.“
Treba však priznať, že ovocie raz Oľgu Feldekovú takmer stálo život.
„Varila som marhuľový džem. Nikto nebol doma, sama som si teda marhule oberala. Odtrhla som jednu takú krásnu, že i mne, hoci inak som po celý život tvrdohlavo ovocie odmietala, sa zdalo hriechom neochutnať. Schuti som zahryzla, lenže, sedela na nej osa a uštipla ma do jazyka. Ešteže za rohom bola nemocnica, lebo jazyk puchol z minúty na minútu. Keď som tam dobehla, už som nevládala ani artikulovať.“