500 g bravčového pliecka, 2 cibule, 2 póry, 2 stredne veľké mrkvy, 500 g bielej kapusty alebo kelu, 200 g sterilizovanej zelenej fazuľky, 2 lyžice masla, 2 lyžice oleja, 1 lyžička majoránu alebo tymiánu, 4 dcl mäsového vývaru, soľ, čierne korenie, strúhaný muškátový oriešok, 500 g zemiakov
Mäso pokrájame na kocky, cibuľu, mrkvu, pór očistíme a pokrájame na drobné kúsky. Kapustu umyjeme a pokrájame na rezančeky. Necháme roztopiť maslo, pridáme olej, nakrájanú cibuľu a po chvíli mäso. Opečieme ho zo všetkých strán, pridáme kapustu, mrkvu, nakrájanú zelenú fazuľku, majorán, soľ, muškátový oriešok, čierne korenie a mäsový vývar. Dusíme prikryté asi 40 minút. Potom pridáme na kocky nakrájané očistené zemiaky a dusíme ešte 15 minút. Podávame s chlebom.