1 mrkva, 1 malý zeler, 1 zemiak, 1 pór, 3 kelové listy, 1 lyžica masla, 400 g jačmenných krúpov, 1 l mäsového vývaru, 1 cibuľa, 1 bobkový list, 1 klinček, 50 g údenej slaniny, soľ, čierne korenie, 200 g údeného bravčového mäsa, 1 žĺtok, 6 lyžíc sladkej smotany
Kel, mrkvu, zeler, zemiak a pór očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Maslo roztopíme a pridáme k nemu zeleninu. Podlejeme vodou, povaríme asi 10 minút a pridáme krúpy. Varíme ďalších 10 minút. Potom pridáme čierne korenie, soľ, bobkový list, klinček, nakrájanú cibuľu, slaninu, údené mäso a mäsový vývar a varíme, kým údené mäso nezmäkne. Potom ho vyberieme, nakrájame na malé kúsky a dáme späť do polievky. Nakoniec pridáme žĺtok rozmiešaný v smotane a necháme ešte prevrieť.