Napriek časovo náročnému povolaniu varí Alena Heribanová denne teplú večeru. Pripravuje ju kedykoľvek, keď má chvíľu voľna. Hoci aj ráno. Keďže v jej rodine dávajú prednosť jednoduchým jedlám, polhodinu na ich prípravu si vždy nájde. Všetko dá potom do chladničky a večer to už len zohreje.
,,Včera som napríklad pripravila vyprážané bedle jedlé s hriankou. To sa dá urobiť naozaj za pár minút.“
Obľúbenými jedlami sú u Heribanovcov omáčky, prívarky a akékoľvek jedlá zo zeleniny. Tie má najradšej aj Alena. Zaobíde sa bez vnútorností, červeného mäsa a málokedy máva na tanieri vyprážaný syr, hranolky či jedlá zo zabíjačky, ktoré jej nerobia dobre na žalúdok. No a keď si chce zamaškrtiť, siahne po orechoch, sušenom ovocí, zmrzline alebo čokoláde s marcipánom.