,,Raz za čas pokojne. Tento týždeň som napríklad varila srnčí guláš a zjedla som z neho dva taniere. Nerobím to však stále, viem, že podstatou správnej výživy je čosi iné. Obilniny, zelenina, ovocie, chudé mäso.“
V praxi to znamená, že Alena Heribanová začína svoj deň už dlhé roky obilnými vločkami, müsli alebo kukuričnými lupienkami s mliekom, medom, jogurtom a jablkom. K tomu pije čiernu kávu s cukrom a mliekom. Obed má bez polievky, dáva si rybu alebo hydinu a hlavne veľkú porciu šalátu s dressingom. Polievku či guláš má spolu so svojou rodinou rada na večeru. A k tomu všetkému patrí počas celého dňa ovocie a najmenej tri litre tekutín.
,,Pitný režim je najdôležitejší. Minerálka, čaj, káva, ale žiadne sladké fanty či koly. V tomto som zásadová.“ Rovnako ako v tom, že pri varení nič priebežne neochutnáva a po nikom nič nedojedá.