Valčík, rock i džez dokáže zahrať viedenský zeleninový orchester na svojich neobvyklých nástrojoch – vydlabaných mrkvách, uhorkách, paprikách, dyniach či baklažánoch. Členovia orchestra prišli na nápad hrať na takýchto kurióznych nástrojoch, keď skúmali rôzne zvuky, ktoré vydáva zelenina pri krájaní. Na výrobu nástrojov používajú výhradne čerstvé plody. Dôvody sú vraj dva – čerstvá zelenina má lepší zvuk a po skončení koncertu lepšie chutí. Kuchár totiž po každom vystúpení nahádže „nástroje“ do hrnca a pre hudobníkov i obecenstvo navarí napríklad super polievku. Vytvoriť uhorkovú trúbku alebo pórové husle je vraj fuška, výroba nástrojov zaberie pár hodín. „Keď som bol malý, hovorili mi, že sa nemám hrať s jedlom,“ hovorí jeden z hudobníkov. „Teraz sa s ním síce hráme, ale potom ho poslušne zjeme.“ V súbore hrá desať až dvadsať hudobníkov. Čo sa týka kvality hudobnej produkcie, kritiky sú dosť zmiešané.