zajedzme si

Kuchárske knihy s exotickými receptami nás síce často lákajú, nakoniec ich však ani veľmi nevyužijeme, lebo vždy nám chýba nejaká exotická surovina alebo korenina. Dnes vám ponúkame recept na jedlo inšpirované libérijskou kuchyňou, na prípravu ktorého ..

Kuchárske knihy s exotickými receptami nás síce často lákajú, nakoniec ich však ani veľmi nevyužijeme, lebo vždy nám chýba nejaká exotická surovina alebo korenina. Dnes vám ponúkame recept na jedlo inšpirované libérijskou kuchyňou, na prípravu ktorého nepotrebujete nič mimoriadne, všetky suroviny dostanete v každých potravinách. Nezvyčajná je pre nás najmä ich kombinácia – kurča a špenát.

Kurča so špenátom

1 kg vykosteného a na kocky nakrájaného kurčaťa (môžu byť aj väčšie kusy s kosťou, napríklad stehná, potom však trvá dusenie trochu dlhšie), pol šálky oleja, 1 nadrobno nakrájaná cibuľa, 6 šálok umytého a nakrájaného čerstvého špenátu alebo 250 g mrazeného listového špenátu, 1 kocka slepačieho bujónu, pol lyžičky vegety alebo inej ochutenej soli, pol lyžičky čierneho korenia, štipka štipľavej papriky, pol lyžičky cesnakového prášku alebo 2 strúčiky čerstvého rozotretého cesnaku, voda.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Kuracie mäso zmiešame v hrnci s koreninami a zalejeme polovičnou dávkou oleja. Na horúcej platni kurča opražíme, potom podlejeme 1 šálkou vody a prikryté dusíme na miernom ohni asi polhodinu (ak máme mäso s kosťou, treba dusiť asi o pätnásť minút dlhšie).

Kým sa kurča dusí, rozohrejeme v druhom hrnci zvyšok oleja a opražíme na ňom do zlatista cibuľu. Pridáme pol šálky vody a necháme zovrieť. Do vriacej zmesi vmiešame slepačí bujón. Oheň stlmíme a pridáme špenát. Ak používame mrazený špenát, počkáme kým sa rozmrazí, potom hrniec prikryjeme a necháme dusiť 20 minút. K udusenému špenátu primiešame pripravené kuracie mäso aj so šťavou a spolu povaríme na slabom ohni ešte 5 až 10 minút.

Podávame s ryžou.

* Ak máte radi pikantnejšie jedlá, môžete spolu so špenátom udusiť nadrobno pokrájanú feferónku.

SkryťVypnúť reklamu

* Namiesto kuracieho mäsa možno použiť iné druhy mäsa, ryby alebo aj krevety, čas varenia však treba primerane prispôsobiť. (mag)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  5. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  6. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  7. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  8. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 499
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 182
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 700
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 3 808
  5. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 993
  6. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 2 597
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 778
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 496
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu