Cestovinový šalát s rokfortom, údeným lososom a bazalkou
Dávka na 4 porcie: 200 g cestovinových vretienok, 100 g rokfortu, 150 g údeného lososa, bazalka, 150 ml farmárskeho dressingu, soľ, citrón, mleté čierne korenie
K uvareným a vychladnutým vretienkam pridáme kúsky údeného lososa, nahrubo nastrúhaný rokfort, zmiešame spolu s bazalkou a farmárskym dressingom, dochutíme soľou, mletým čiernym korenín, citrónovou šťavou a citrónovou kôrou.
Díp s čerstvou zeleninou
4 porcie: 100 g farebnej očistenej papriky, 100 g stonkového zeleru, 100 g reďkovky, 100 g mrkvy, 100 g ľadového šalátu, 100 ml oreganového dressingu
Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky a poukladáme na tanier. Do misky dáme oreganový dressing, do ktorého namáčame zeleninu.
Šalát z jarných zemiakov s mortadelou
4 porcie: 300 g nových zemiakov uvarených v šupke, 200 g mortadely, 100 g reďkovky, 100 g žeruchy, 100 g pažítky, 100 ml talianskeho dressingu, 40 g bylinkového rastlinného masla
Varené zemiaky nakrájame na štvrťky, pridáme na kocky nakrájanú mortadelu, plátky reďkovky a posypeme žeruchou. Potom polejeme talianskym dressingom, ktorý predtým vyšľaháme s jemne nakrájanou pažítkou a bylinkovým maslom.
Šalátové listy s pečenou sviečkovicou a reďkovkou
4 porcie: 200 g listov z rôznych šalátov, 300 g hovädzej sviečkovice, 150 g bielej reďkovky, 100 ml francúzskeho dressingu, farebné korenie, soľ, olej
Hovädziu sviečkovicu obalíme vo farebnom korení a soli a krátko opečieme na prudkom plameni, aby ostala krvavá. Necháme dobre vychladnúť. Šalátové listy natrháme do misy alebo na veľký tanier, pridáme jemné plátky sviečkovice, posypeme jemnými rezancami z nastrúhanej bielej reďkovky a farebným korením. Na koniec pokvapkáme francúzskym dressingom. (mag)