zajedzme si

Je čas záhradných párty, na ktorých si s priateľmi varíme tradičný guláš či opekáme na rošte mäso. Príprava však nejaký ten čas trvá a aby vaši hostia zatiaľ nevyhladli, môžete ich ponúknuť lahodnými predkrmami, ktoré ste si pripravili vopred.

Cestovinový šalát s rokfortom, údeným lososom a bazalkou

Dávka na 4 porcie: 200 g cestovinových vretienok, 100 g rokfortu, 150 g údeného lososa, bazalka, 150 ml farmárskeho dressingu, soľ, citrón, mleté čierne korenie

K uvareným a vychladnutým vretienkam pridáme kúsky údeného lososa, nahrubo nastrúhaný rokfort, zmiešame spolu s bazalkou a farmárskym dressingom, dochutíme soľou, mletým čiernym korenín, citrónovou šťavou a citrónovou kôrou.

Díp s čerstvou zeleninou

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

4 porcie: 100 g farebnej očistenej papriky, 100 g stonkového zeleru, 100 g reďkovky, 100 g mrkvy, 100 g ľadového šalátu, 100 ml oreganového dressingu

SkryťVypnúť reklamu

Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky a poukladáme na tanier. Do misky dáme oreganový dressing, do ktorého namáčame zeleninu.

Šalát z jarných zemiakov s mortadelou

4 porcie: 300 g nových zemiakov uvarených v šupke, 200 g mortadely, 100 g reďkovky, 100 g žeruchy, 100 g pažítky, 100 ml talianskeho dressingu, 40 g bylinkového rastlinného masla

Varené zemiaky nakrájame na štvrťky, pridáme na kocky nakrájanú mortadelu, plátky reďkovky a posypeme žeruchou. Potom polejeme talianskym dressingom, ktorý predtým vyšľaháme s jemne nakrájanou pažítkou a bylinkovým maslom.

Šalátové listy s pečenou sviečkovicou a reďkovkou

4 porcie: 200 g listov z rôznych šalátov, 300 g hovädzej sviečkovice, 150 g bielej reďkovky, 100 ml francúzskeho dressingu, farebné korenie, soľ, olej

SkryťVypnúť reklamu

Hovädziu sviečkovicu obalíme vo farebnom korení a soli a krátko opečieme na prudkom plameni, aby ostala krvavá. Necháme dobre vychladnúť. Šalátové listy natrháme do misy alebo na veľký tanier, pridáme jemné plátky sviečkovice, posypeme jemnými rezancami z nastrúhanej bielej reďkovky a farebným korením. Na koniec pokvapkáme francúzskym dressingom. (mag)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  3. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  4. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  5. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  6. Probiotiká nie sú len na trávenie
  7. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  8. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 324
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 5 855
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 688
  4. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 3 201
  5. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná? 2 641
  6. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 2 422
  7. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 732
  8. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 570
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu