Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Ľ. Pokovič si za svojou robotou stojí

Hovorili sme s ĽUBOMÍROM POKOVIČOM, trénerom Slovana.

Ako vnímate príchod trénera Jaroslava Waltera?

„Úprimne sa teším. Poznáme sa dlho, rešpektujeme sa. Som si istý, že naša spolupráca prinesie mužstvu osoh a dohodneme sa na kompetenciách.“

Eliminuje jeho autorita aj tlak, ktorý ste pociťovali už v decembri?

„Verím, že áno. Vtedy naozaj vznikol tlak, ktorý niekoľkokrát podnecoval môj odchod. Nehrali sme tak neúspešne, ako sa to interpretovalo.“

Takže si za svojou prácou stojíte.

„Absolútne. Najlepšie to podopierajú fakty. Z 33 zápasov, v ktorých som viedol Slovan ako hlavný tréner, sme iba päťkrát prehrali v riadnom hracom čase. Rovnako ako Zvolen. Vlani sme v základnej časti prehrali 15 zápasov z 56-kolovej základnej časti. Doteraz máme teda bilanciu lepšiu, podobne máme priaznivejší percentuálny bodový zisk ako v minulej majstrovskej sezóne. Často som preto nechápal, prečo sa teraz sporadické prehry tak dramatizovali. Vlani sa častejšie výpadky prešli v podstate v pohode a nakoniec sme boli majstri. Teraz máme najlepšiu defenzívu, inkasovali sme o dvadsať gólov menej ako Zvolen, napriek tomu, že sme pri početnej maródke museli dlho improvizovať.“

Skryť Vypnúť reklamu

Ako s odstupom času hodnotíte tretie miesto vo štvorčlennom finále Kontinentálneho pohára v Zürichu?

„Ako veľký úspech. Cieľom bol postup do finále. Každý, kto je zorientovaný v hokeji, vie, že tímy Londýna, Berlína i Zürichu predstavujú európsku špičku.“

Trúfate si podľa vlaňajšieho receptu v marci predstihnúť Zvolen?

„Áno, ale najdôležitejšie bude aj tak až play off. V Nemecku som ako tréner Neuwiedu dvakrát vyhral play off s outsiderom Neuwiedom, pričom v druhom prípade sme nastupovali až zo 4. priečky. S naším masérom Samkom Petrášom sme si aj v minulej sezóne po neúspešných zápasoch vždy opakovali, že najdôležitejšie je vyhrať posledný zápas sezóny.“

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  2. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Crème de la crème po slovensky
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  8. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 25 298
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 14 124
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 960
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 148
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 10 918
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 691
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 168
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 958
  9. Po Slovensku na motorke 5 444
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 4 869
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu