Automat na pizzu

Mladému talianskemu podnikateľovi Giovannimu Di Maggio z malej obce Rosta neďaleko Turína sa raz v noci prisnilo, že bol veľmi hladný a naširoko-ďaleko nebola otvorená ani jedna pizzeria. Vo sne však stretol svojho starého otca a ten mu poradil, aby ...

Mladému talianskemu podnikateľovi Giovannimu Di Maggio z malej obce Rosta neďaleko Turína sa raz v noci prisnilo, že bol veľmi hladný a naširoko-ďaleko nebola otvorená ani jedna pizzeria. Vo sne však stretol svojho starého otca a ten mu poradil, aby zostrojil pizzové automaty.

Výsledkom sna je prvý automat na pizzu - skriňa vysoká 1,85 metrov, široká 1,90 metra a hlboká približne meter. Jeho cena je viac ako 10 000 eúr.

Automat pozostáva z chladiacej skrine, ktorá má vo svojich útrobách uložených 108 jednotlivo balených pízz. Po vhodení mincí v hodnote 3,5 eura automat zvolený druh pizze vybalí a posunie do elektrickej pece. Chrumkavá pochúťka sa pečie 90 sekúnd pri teplote 280 až 300 stupňov Celzia.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Skoro ako pri klasickej príprave talianskeho národného jedla, rozplýva sa Di Maggio, zamlčí však pritom skutočnosť, že labužníci uznávajú len pizzu upečenú na drevenom uhlí.

Automat s poetickým názvom Wonderpizza ponúka tri klasické druhy zeleninového a mäsového koláča: Margheritu, Napoletanu a Quattro Stagioni, ktoré sú známe aj v zahraničí.

Wonderpizza vyvolala nadšenie na celom svete a do Rosty sa hrnú objednávky na automat zo všetkých končín sveta. Jediný, kto sa mračí, sú samotní Taliani. Známy florentský pekár pizzy Dario Brusini označil dokonca najnovší vynález v gastronómii za „teroristický útok šialeného technického fanatika“.

„Na pizze musí byť všetko čerstvé, v opačnom prípade to nie je pizza,“ tvrdí Brusini. Viacero tradičných talianskych pekárov dokonca pohrozilo, že na automaty zaútočí.

SkryťVypnúť reklamu

(tasr)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  3. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  4. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  5. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  6. Probiotiká nie sú len na trávenie
  7. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  8. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 336
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 5 894
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 689
  4. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 3 183
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 2 628
  6. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná? 2 386
  7. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 717
  8. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 595
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu