Paprikové bomby
Vezmeme zelené špicaté papriky. (Nie hrubostenné.) Odrežeme vršky a vyberieme jaderník, aby papriky zostali vcelku. Papriky potrieme zvnútra roztlačeným cesnakom a naplníme taveným syrom. Môžeme tiež pridať na kúsky posekanú šunku alebo na cibuľke opečené šampióny. Potom priložíme odrezané vršky a pripevníme ich špáradlami. Papriky poukladáme do jenskej misy vytretej olivovým olejom a zapečieme v rúre. Vytečený syr neprekáža, je výborný, keď sa vytrie čerstvým chlebom.
Naplnené papriky nemusíme zapekať, môžeme ich priamo opražiť na panvici na horúcom oleji.
Diabolské papričky
Mierne štipľavé baranie rohy opražíme do hneda na olivovom oleji. Osolíme a podávame s čerstvým chlebom.
Balkánske papriky
Mäsité papriky poukladáme na plech a nasucho pečieme vo vyhriatej trúbe, kým trochu nezhnednú. Potom ich poukladáme na misu, posolíme, polejeme trochou riedeného octu a zalejeme olivovým olejom s roztlačeným cesnakom, posekanou petržlenovou vňaťou a troškou citrónovej šťavy. Necháme marinovať v chlade 24 hodín. (bd)