Haluškový majster majstrov sveta

BANSKÁ BYSTRICA - Majstrami majstrov sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek sa v sobotu v banskobystrickom amfiteátri stalo rodinné družstvo Petra Bienskeho z Banskej Bystrice, ktoré zároveň prekonalo rekord. Víťazné družstvo dokázalo pripraviť ...


FOTO SME - JÁN KROŠLÁK



BANSKÁ BYSTRICA - Majstrami majstrov sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek sa v sobotu v banskobystrickom amfiteátri stalo rodinné družstvo Petra Bienskeho z Banskej Bystrice, ktoré zároveň prekonalo rekord. Víťazné družstvo dokázalo pripraviť halušky za 5,3 minúty a skonzumovať za 1,2 minúty. Doteraz platný rekord uvarenia troch litrov halušiek bol 8,2 minúty.

Na banskobystrickom amfiteátri padol aj ďalší rekord v rýchlosti jedenia, ktorý prekonalo družstvo Žin-čica o 13 sekúnd. Tri litre halušiek zjedli štyria ľudia za neuveriteľných 40 sekúnd.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Na majstrovstvách majstrov sa počas víkendu zúčastnilo osem družstiev, ktoré sa v predchádzajúcich ročníkoch umiestnili do 3. miesta. Světlan Turčan, autor myšlienky majstrovstev sveta vo varení a jedení halušiek, bol po majstrovstvách spokojný. Pravidlá boli také isté ako na haluškových majstrovstvách sveta. Víťazom sa stalo družstvo, ktoré najrýchlejšie a najkvalitnejšie uvarilo a najrýchlejšie zjedlo halušky. Porotkyne z Belovej univerzity tretieho veku posudzovali nielen rýchlosť, ale aj vzhľad a chuť halušiek. V prípade nespokojnosti udeľovali trestné sekundy. Najchutnejšie halušky údajne uvarilo družstvo Žin-čica.

Aj v tomto roku organizátori pre divákov pripravili zábavu, hudbu, ale aj tradičnú súťaž o najťažšieho chlapa. Víťazom sa stal Milan Púpala s hmotnosťou 128 kilogramov. Historicky najťažší muž však vážil až o 70 kilogramov viac.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 588
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 311
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 712
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 121
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 340
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 911
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 870
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 388
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu