ie. Aj v slovenských kníhkupectvách dostať kuchárky ponúkajúce výhradne recepty z kuraciny.
My dnes ponúkame kurací recept pre labužníkov, ktorí chcú viac než tradičné kura upečené v rúre. Vďaka jablkám jeho pečené mäso ešte viac skrehne a vďaka póru sa vytvorí chutná šťava, ideálna na namáčanie chleba pri vytieraní pekáča.
Kurča s vitamínmi
Kurča dobre posolíme, aj zvnútra, a naplníme sladkými jablkami nakrájanými na štvrťky a poprekladanými kúskami masla. Zašijeme. Kurča dáme do pekáča, najlepšie keramického, a obložíme hojne pórom nakrájaným na kolieska, ktoré tiež poprekladáme maslom. (Čím viac póru, tým lepšie.) Pór posolíme. Zakryjeme alobalom a spočiatku pečieme pomalšie vo vyhriatej rúre. Môžeme podliať troškou vody s lyžicou medu a troma lyžicami sójovej omáčky. Keď je kura mäkké, alobal odložíme a dopečieme. Asi päť minút pred vytiahnutím z rúry polejeme troškou mlieka a pečieme prudšie, aby koža získala červenú farbu. Podávame s ryžou alebo s čerstvým mäkkým chlebom. (bd)