zajedzme si

Kurča patrí asi k najobľúbenejšej surovine v mäsových kuchyniach celého sveta. Jedia ho i tí, ktorí inak rozhodne nie sú mäsožrúti. Je dobré na studeno, v šalátoch, polievke, v tradičných i v exotických jedlách. Existujú tisícky receptov na jeho spracovan

ie. Aj v slovenských kníhkupectvách dostať kuchárky ponúkajúce výhradne recepty z kuraciny.

My dnes ponúkame kurací recept pre labužníkov, ktorí chcú viac než tradičné kura upečené v rúre. Vďaka jablkám jeho pečené mäso ešte viac skrehne a vďaka póru sa vytvorí chutná šťava, ideálna na namáčanie chleba pri vytieraní pekáča.

Kurča s vitamínmi

Kurča dobre posolíme, aj zvnútra, a naplníme sladkými jablkami nakrájanými na štvrťky a poprekladanými kúskami masla. Zašijeme. Kurča dáme do pekáča, najlepšie keramického, a obložíme hojne pórom nakrájaným na kolieska, ktoré tiež poprekladáme maslom. (Čím viac póru, tým lepšie.) Pór posolíme. Zakryjeme alobalom a spočiatku pečieme pomalšie vo vyhriatej rúre. Môžeme podliať troškou vody s lyžicou medu a troma lyžicami sójovej omáčky. Keď je kura mäkké, alobal odložíme a dopečieme. Asi päť minút pred vytiahnutím z rúry polejeme troškou mlieka a pečieme prudšie, aby koža získala červenú farbu. Podávame s ryžou alebo s čerstvým mäkkým chlebom. (bd)

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  5. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  6. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  7. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  8. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 541
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 231
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 704
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 3 979
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 2 991
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 951
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 821
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 454
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu