Banány – obsahujú hroznový aj ovocný cukor, vitamíny a minerálne látky. Vitamín B6 reguluje výstavbu bielkovín, mangán aktivizuje enzýmy, horčík pôsobí preventívne proti kŕčom. Vysoký obsah vlákniny prispieva k lepšiemu tráveniu.
Citróny – obsahujú vitamín C, ktorý chráni organizmus pred infekciami. Éterické oleje ničia baktérie. Šťava zo zrelých citrónov posilňuje srdce, znižuje krvný tlak a chráni pred prechladnutím.
Grapefruit – už jeden grapefruit pokryje dennú dávku vitamínu C a pomáha znížiť horúčku. Draslík a kyselina listová posilňujú funkcie žalúdka.
Jablká – pektín znižuje hladinu cholesterolu, vláknina sa zase podieľa na správnej látkovej premene. Jablká je najvhodnejšie jesť aj so šupkou.
Kivi – obsahuje vysoké dávky vitamínu C, ktorý posilňuje obranyschopnosť organizmu. Vysoký obsah vitamínu K podporuje zrážanlivosť krvi. Horčík, draslík a vápnik zvyšujú odolnosť voči stresom.
Pomaranče – majú značný obsah vitamínu C, ktorý posilňuje imunitu. Okrem toho obsahujú betakarotén, draslík, horčík, železo a fosfor, ktoré potrebujeme na stavbu kostí a zubov.
(tom)