Dohodli sa na registrácii výrobkov
BRATISLAVA. Slovenský a Český zväz spracovateľov mäsa potvrdili spoločný postup pri registrácii štyroch tradičných mäsových výrobkov v Bruseli, a to Liptovskej salámy, Spišských párkov, Loveckej salámy a Špekáčikov. Podľa Evy Tomášovej, výkonnej riaditeľky Slovenského zväzu spracovateľov mäsa, bude slovenská strana rozhodovať o receptúre Liptovskej salámy a Spišských párkov.
(sita)
Prechod na euro stojí miliardy korún
BRATISLAVA. Podľa analýzy o dosahoch zavedenia eura na slovenský finančný trh bude prechod na euro finančné subjekty stáť viac ako 7 miliárd korún (232,4 milióna eur). Najväčšiu časť nákladov v príprave na novú menu, vo výške viac ako miliardu korún (33,19 milióna eur), podniky vynaložili na zmeny informačných technológií a na konzultačné služby.