majiteľku obchodu so zdravými potravinami Slnečnica v Bratislave.
Váš obchod je iný ako ostatné obchody so zdravými potravinami, pretože tu ponúkate aj mäso- kuacie či bravčové.
Áno, sme obchod pre vegetariánov aj mäsožravcov, len s tým rozdielom, že naše potraviny majú vysokú kvalitu, sú bez prídavkov chemických konzervačných látok, mnohé v biokvalite.
Prečo ste sa rozhodli zriadiť takýto obchod?
Začalo sa to chorou dcérou, ktorej lieky na chorobu nezaberali a prešli sme veľa lekárov. Preto som vyskúšala niečo úplne iné, alternatívne, v spojení so zmenou stravy. Zabralo to, telo si oddýchlo a vyzdravelo. Spolu s ňou som zmenila jedálny lístok aj ja a ostalo mi to doteraz. V obchode mám chutné potraviny po ruke a nemusím sa spoliehať na niekoho iného. Je to aj o životnom štýle.
Recept Zuzany Šebanovej
Cukina s cícerom a s pšenom
2 porcie
l 2/3 šálky pšena
l 1 a 1/2 šálky zeleninového vývaru
l 2 PL olivového oleja
l 1 posekaná cibuľa
l 2 cukety nakrájané na kocky
l 400 g posekaných paradajok (môžu byť z konzervy)
l 2 strúčiky cesnaku
l 1 hrsť posekanej bazalky
l 400 g cíceru (môže byť z konzervy)
l 2 PL píniových orieškov
l soľ a korenie
Pšeno uvaríme vo vývare. Medzitým opražíme na oleji cukinu, po 10 minútach pridáme paradajky, cesnak a varíme ďalších 10 minút. Potom primiešame cícer a pšeno, bazalku a oriešky, osolíme a okoreníme podľa chuti.
FOTO |