Neochota personálu vyriešiť problém na mieste vedie zákazníka k podeleniu sa so zlou skúsenosťou s okolím. Portál www.obedovat.sk síce nezverejňuje referencie na reštaurácie, no ponúka možnosť napísať sťažnosť do formulára. Ten sa posunie podniku, ktorého sa týka. Podľa Petra Pašku, konateľa firmy Creative Solutions, ktorá portál prevádzkuje, je z podnetov zrejmá snaha spotrebiteľov reklamovať jedlo priamo v podniku. No vo väčšine prípadov je neúspešná. Nespokojných stravníkov obsluha zväčša odbije tvrdením, že v reštaurácii nie je nikto kompetentný, kto by ich reklamáciu mohol vybaviť.
Práve v neprítomnosti šéfa podniku sa dopúšťa obsluha voči návštevníkom najviac prehreškov. Paška vraví, že majitelia bývajú vďační za podnety od hostí, aj negatívne. Netaja sa totiž tým, že v mnohých prípadoch by sa o postupoch svojich zamestnancov a ich prístupe k hosťom ani nedozvedeli. Podľa Pašku je častou reakciou na takýto podnet hosťa pozvanie od majiteľa na ďalšiu, bezplatnú konzumáciu v reštaurácii.
Autor: den