výrobok jednoducho a rýchlo „vybaliť“, aby bol pripravený na okamžité použitie.
Mnohé výrobky sa predávajú v hermeticky uzavretých obaloch. Či už pre technologický postup výroby, alebo z bezpečnostných dôvodov, spotrebiteľ tak má zaručené, že si kupuje nepoškodený a kompletný tovar. Navyše, nikto z nás predsa nechce domov priniesť nákup oblepený lepkavým sirupom a poloprázdnu fľašu kompótu. Ale nemáte dojem, že všetky tie uzávery, vrchnáky a zátky sú čoraz pevnejšie a hermetickejšie? Akosi lepšie držia obsah vo fľaškách, potvory!
Kto už aspoň raz v živote otváral zaváraninovú fľašu uhoriek, vie, o čom hovorím. Nehovoriac o konzervách sardiniek, fľaši vína či sektu, však, milé dámy? Isteže, na mnohé z týchto vrchnákov existujú dômyselné zariadenia na ich odstránenie. Ako však spod vrchnáka acidofilného mlieka odstrániť ten „čudlík“, ktorý slúži na otvorenie hrdla fľaše bez toho, aby ste ho neodtrhli? Ako otvoriť plastovú fľašu peny do kúpeľa bez toho, aby ste si neporanili prsty na ostrých hranách uzáveru? A čo celofán, ktorým je napevno potiahnuté CD či škatuľka čaju. A takto by som mohol pokračovať ďalej: sušienka ku káve, balíček plátkového syra, minerálka so športovým uzáverom ... a tak ďalej.
Hoci na viacerých obaloch je naznačený spôsob otvárania, často človek aj tak musí použiť vlastný dôvtip alebo sa naučiť určitý grif, ktorým ten-ktorý obal otvárať. Keď zlyhajú všetky pokusy, vždy je tu ešte posledná možnosť - kliešte.
Autor: Marian Timoracký marketingový poradca United Consultants