ZVOLENSKÁ SLATINA. Už 210 rokov sa v bryndziarni vo Zvolenskej Slatine nepretržite vyrába bryndza. Ide o jednu z najstarších dodnes fungujúcich prevádzok na Slovensku, založenú v roku 1797.
Výročie si spoločnosť pripomenie na budúci týždeň, v rámci podujatia Slatinské halušky.
Prevádzku na výrobu bryndze z ovčieho syra založila v dedine rodina Molecovcov. Bryndza bola spočiatku inej chute i zloženia. V dnešnej podobe sa v bryndziarni vyrába od konca 19. storočia.
Slatinská bryndziareň prešla najväčšími zmenami po roku 1989. Podľa riaditeľa firmy Svena Harmana bryndziareň je dnes moderný podnik s certifikátom na vývoz bryndze do Európskej únie. V minulom roku získala práve bryndza druhé miesto na európskej syrárskej súťaži v Taliansku.