Pri návšteve Eisenstadtu pred štyrmi týždňami som mal tú česť skvelo sa najesť. Jedlo bolo nielen chutné, ale aj krásne! Čašník vedel k jedlu poradiť aj víno, čo to bolo tiež výnimočné. To som už spozornel, a ako to mám vo zvyku, chcel som vedieť, kto je šéfkuchárom a túžil som nakuknúť do kuchyne (v našich reštauráciách o tom môžem len snívať). A čuduj sa svete, šéfkuchárom bol Michal Rabina zo Slovenska! Keď sme s priateľkou dojedli, prišiel si k nám sadnúť sympatický mladý muž (29) a z neformálneho rozhovoru na pár minút boli tri hodiny. Na toto miesto prišiel náhodou, keď sa tam bol najesť, spýtal sa, či nepotrebujú kuchára a do pol roka bol šéfkuchárom. Prišli aj prvé ocenenia a prestíž reštaurácie v okolí narástla. O týždeň som sa do Eisenstadtu vybral opäť, aby som vám priniesol jeho skvelé recepty na tému broskyne.
Ako ste sa dostali k vareniu?
Som vyučený kuchár, pochádzam z tretej generácie kuchárov. Môj dedo bol spolužiakom pána Janatu, známeho kuchára na Slovensku.
Ako to, že sme o vás nepočuli?
(Smiech) Asi preto, lebo už desať rokov fungujem v zahraničí. Naposledy som pracoval vo Švajčiarsku, teraz už druhý rok tu, pri krásnom zámku Esterházyovcov.
Nie je vám smutno za Slovenskom?
Ale veď to je len 65 km odtiaľto, som tam dosť často, spolupracujem doma na niekoľkých projektoch z gastronómie. A doma je aj tu, lebo sa mi práve narodil syn a moja partnerka je z Maďarska. Žijeme tu pri jazere Neusiedler See.