Prestavujeme

Michal Rabina - šéfkuchár reštaurácie Esterházy v Eisenstadte

Pri návšteve Eisenstadtu pred štyrmi týždňami som mal tú česť skvelo sa najesť. Jedlo bolo nielen chutné, ale aj krásne! Čašník vedel k jedlu poradiť aj víno, čo to bolo tiež výnimočné. To som už spozornel, a ako to mám vo zvyku, chcel som vedieť, kto je šéfkuchárom a túžil som nakuknúť do kuchyne (v našich reštauráciách o tom môžem len snívať). A čuduj sa svete, šéfkuchárom bol Michal Rabina zo Slovenska! Keď sme s priateľkou dojedli, prišiel si k nám sadnúť sympatický mladý muž (29) a z neformálneho rozhovoru na pár minút boli tri hodiny. Na toto miesto prišiel náhodou, keď sa tam bol najesť, spýtal sa, či nepotrebujú kuchára a do pol roka bol šéfkuchárom. Prišli aj prvé ocenenia a prestíž reštaurácie v okolí narástla. O týždeň som sa do Eisenstadtu vybral opäť, aby som vám priniesol jeho skvelé recepty na tému broskyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Ako ste sa dostali k vareniu?

Som vyučený kuchár, pochádzam z tretej generácie kuchárov. Môj dedo bol spolužiakom pána Janatu, známeho kuchára na Slovensku.

Ako to, že sme o vás nepočuli?

(Smiech) Asi preto, lebo už desať rokov fungujem v zahraničí. Naposledy som pracoval vo Švajčiarsku, teraz už druhý rok tu, pri krásnom zámku Esterházyovcov.

Nie je vám smutno za Slovenskom?

Ale veď to je len 65 km odtiaľto, som tam dosť často, spolupracujem doma na niekoľkých projektoch z gastronómie. A doma je aj tu, lebo sa mi práve narodil syn a moja partnerka je z Maďarska. Žijeme tu pri jazere Neusiedler See.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  2. Probiotiká nie sú len na trávenie
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  2. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  3. Probiotiká nie sú len na trávenie
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Spoločnosť sa dištancuje od falošnej investície
  7. Potrebujete vypnúť, ale letná dovolenka je ešte v nedohľadne?
  8. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  1. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 8 752
  2. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 043
  3. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná? 5 260
  4. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 665
  5. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 2 099
  6. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest 1 892
  7. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta 1 581
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave 1 312
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu