Recepty šéfkuchára Michala Rabina

Broskyňový mousse

(broskyňová pena)

l 1 1iter šľahačky

l 350 ml broskyňového pretlaku ( získame rozmixovaním ošúpaných broskýň)

l 5 lístkov želatíny

l 50 ml broskyňovej vodky

l 50 ml broskyňového džúsu

l ČL maizeny

l štipka soli

l 2 PL citrónovej šťavy

Vyšľaháme šľahačku so štipkou soli a lyžičkou maizeny. Do džúsu namočíme plátky želatíny a rozpustíme vo vodke, zmiešame s pretlakom a citrónovou šťavou, premiešame so šľahačkou a necháme v chladničke stuhnúť. Lyžicou vykrajujeme ovály, zdobíme kúskom broskyne a jahody.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Studené tvarohové knedle na šalviovej broskyni

l 1 kg broskýň

l čerstvé lístky šalvie podľa počtu broskýň

l 1 ČL cukru

l 1 ČL limetovej šťavy

l citrónová kôra

l broskyne pokrájané na kocky dlhé 6 x 6 mm

l tvaroh

l 1 liter šľahačky

l vanilkový struk

l pomarančová šťava (1 PL na 1 broskyňu)

l 100 ml broskyňovej vodky

l 4 plátky želatíny

l štipka soli

l 1 ČL maizeny

Metličkou vyšľaháme šľahačku so soľou a maizenou a dáme do chladničky. Želatínu ponoríme do vody, aby zmäkla, vyžmýkame a rozpustíme vo vodke. Tvaroh vymiešame dohladka s limetovou šťavou, semenami vanilky, citrónovou kôrou a želatínou vo vodke. Primiešame šľahačku a necháme vychladiť. Potom tvarujeme guľky, ktoré vyváľame v posekaných pistáciách alebo lieskovcoch. Ukladáme na broskyňu premiešanú s najemno posekanou šalviou a pomarančovou šťavou (tá zabezpečí, aby dužina nestmavla).

SkryťVypnúť reklamu

Broskyňové capuccino

l 100 ml broskyňovej vodky

l 100 ml broskyňového džúsu

l 2 plátky želatíny

l 500 ml pretlaku

Želatínu pripravíme obvyklým spôsobom a potom všetky ingrediencie prepasírujeme cez jemné sito a prelejeme do fľaše na šľahačku. Do fľaše dáme 3 bombičky a zmesou plníme vysoké poháre na sekt.

Broskyňové tiramisu

l 10 žĺtkov

l 1 celé vajce

l 10 PL kryštálového cukru

l 500 g mascarpone

l 5 lístkov želatíny

l 2 x 50ml broskyňovej vodky

l 1 biela čokoláda

l 4 balíčky talianskych piškót (po 10 v balíčku)

Žĺtky, vajce a cukor vymiešame dopenista. Mascarpone premiešame s lístkami želatíny rozpustenými vo vodke (predtým zmäkli vo vode) a s čokoládou rozpustenou nad parou vo vandli. Piškóty máčame v broskyňovom čaji s vodkou a ukladáme na dno sklenenej misy alebo hlbokého plechu s rozmermi cca 30 x 25 cm. Potom pridáme zmes s mascarpone a ďalej vrstvíme, až kým všetky neminieme. Dáme na 4 hodiny alebo na noc schladiť do chladničky. Podáveme s ovocím.

SkryťVypnúť reklamu

Broskyňový šalát

s mozarellou

l 1 broskyňa

l 1 mozarella

l zmes zelených šalátov (lolo biondo, ľadový,

dubový, valérka, frisé)

l 2 plátky parmskej šunky

l čerstvo pomleté biele korenie

Lístky šalátu potrháme na menšie kúsky spolu s mozarellou a kúskami broskyne. Šunku narežeme na tenké pásiky a všetko premiešame a okoreníme.

Ovocný broskyňový šalát

l 400 g čerstvých broskýň zbavených šupky

l 2 na kocky nakrájané jablká

l 2 šálky bobuliek zeleného hrozna (najlepšie muškát)

l 300 g ananásu na kocky

l 200 g jahôd na polovičky

l 2 PL limetovej šťavy

Ovocie stačí premiešať a vychladiť. Podávame v širokých pohároch na stopke.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 592
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 315
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 715
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 127
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 343
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 904
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 873
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 384
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu