by mali zeleninu, hlavne fazuľu, ovocie, spomína aj melónové semiačka, spomedzi mäsa - biele, ako prílohu ryžu. Vhodnými nápojmi sú minerálka a zelený čaj. Nulky by sa mali vyhýbať zemiakom, obilninám, mliečnym výrobkom a kyslému ovociu, maku, orechom, s výnimkou vlašských, a husaciemu mäsu.
Pre krvnú skupinu "A" odporúča obilniny, strukoviny, ryžu, rastlinnú stravu, ale aj arašidy, melónové semiačka a sladkovodné ryby. Zapíjať môže červeným vínom a diéta povoľuje aj kávu. Zakazuje ale mliečne výrobky, mäso a údeniny, plody mora a pistácie.
Nositeľom "béčka" radí jesť fermentované mliečne výrobky, vajcia, ryby, ryžu a zeleninu. Vylúčiť by mali bravčové mäso, hydinu, morské plody, obilniny a šošovicu.
Pre krvnú skupinu "AB" sú vhodné obilniny aj mliečne výrobky, vajcia, rastlinná strava, jahňacie a králičie mäso, ryby a orechy. Prehreškom je pochutnávanie si na hovädzine, bravčovine, plesňových syroch a masle. V neprospech D'Adamovej diéty svedčí fakt, že vedecky nie je podložená. Podľa odborníkov pozitívom je, že ako prvý alternatívny spôsob stravovania poukazuje na dôležitosť individuálneho výberu potravín. Reakcia na potraviny je naozaj individuálna, ale jej príčinou nie je konkrétna krvná skupina. Negatívom je nelogický systém rozdelenia vhodných a nevhodných potravín. V prípade nulky totiž hrozí riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení a osteoporózy. Ak by sa zasa niekto dlhodobo riadil zásadami diéty pre "áčko", vystavil by sa riziku nízkeho príjmu vápnika a v dôsledku zvýšeného príjmu vlákniny by u neho mohlo dôjsť k zhoršeniu vstrebávania niektorých stavebných látok. Výsledkom môže byť málokrvnosť. Nositelia "béčka" označovanej za skupinu kočovníkov, sú vo výhode - ich telo totiž spracúva živiny efektívnejšie.