Dobroty
A aby ste na Pagu dokonale vychutnali všetky dobroty, ktoré sa ponúkajú jeho návštevníkom, odporúčame zamerať sa i na gastronomickú ponuku a ochutnať niektorú zo špecialít ostrova. Medzi tie najlepšie patrí jahňacina, pripravená na rozličné spôsoby, pretože ovce sa tu pasú liečivými bylinami a trávou z mora osolenou bórou (vietor), s bohatým obsahom éterických olejov, ktoré dodávajú ich mäsu a mlieku neobyčajnú chuť. Keď si ako predjedlo necháte naservírovať pažský ovčí syr a údenú šunku, a dobroty zapijete trochou dobrého domáceho vína, gastronomický zážitok bude dokonalý.
Pažská čipka
Ostrovania sú hrdí na svoju tradíciu zhotovovania čipky, ktorej sa tu po stáročia venujú. Založili dokonca aj školu, kde sa ju učia robiť. Popri cestách stoja babičky a ponúkajú na predaj svoje výrobky, ale aj syry a med.
Olivové háje
Háje sa rozprestierajú na ploche 23,6 hektára a majú vzácnu botanickú hodnotu. Spomedzi 80-tisíc olivovníkov sa svojou výnimočnosťou vyčleňuje 1500 divokých stromov, ktoré dorástli do výšky ôsmich metrov. Toto územie je od roku 1963 chránené a vyhlásené za botanickú rezerváciu. (pj)