350 g jahôd alebo marhúľ, 250 g kakaových sušienok (Bebe, alebo Marína, Indián), 4 dl
33 % smotany, 150 g masla, 2 lyžičky marhuľovej marmelády, 1,5 vrecúška stužovača, 1 PL práškového cukru
* Postup:
Sušienky rozmixujeme alebo rozdrvíme valčekom a premiešame s kúskom masla - vznikne drobivá zmes. Dáme do menšej okrúhlej koláčovej formy, vytvarujeme vyšší okraj, dáme do vyhriatej rúry na 190 °C a korpus pečieme asi 8 min. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a pr. cukrom do hustej peny a vmiešame marmeládu. Túto zmes nastriekame (najlepšie pomocou cukrárskeho vrecka) na vychladnutý korpus vo forme a navrch poukladáme ovocie. Uložíme do chladu na
3 hodiny. Katarína Michalčíková, Košice