300 g polohrubej múky, 300 g práškového cukru, 5 vajec,
120 ml mlieka, pol balíčka kypriaceho prášku, 1 vanilínový cukor, 2 lyžice kakaa, ovocný džem, 150 ml smotany na šľahanie, orechy a kandizované ovocie na ozdobu Plnka: 300 ml mlieka,
20 g krémového prášku, 300g masla, 200 g práškového cukru,
30 g orieškov, 30 g jahodového džemu
n Postup:
Ručným šľahačom najprv vymiešame práškový a vanilínový cukor spolu s vajcami a olejom. Potom na trikrát pridáme mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a zakaždým premiešame. Napokon pridáme kakao. Cesto prilejeme na dva menšie plechy vystlané papierom na pečenie a korpusy v predhriatej rúre upečieme. Po vychladnutí povrch potrieme ovocným džemom a na jeden navrstvíme orieškovú a na druhý jahodovú plnku. V chladničke necháme stuhnúť a potom zákusok nakrájame na kocky. Na každú nastriekame kopček šľahačky a položíme oriešok alebo kandizované ovocie. Plnku si pripravíme tak, že časť mlieka dáme variť. Keď vrie, prilejeme krémový prášok rozmiešaný v troche studeného mlieka. Za stáleho miešania uvaríme a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame, a potom doň postupne pridávame vychladnutý krém. Vymiešame do penista a rozdelíme na dve polovice. Do jednej zamiešame zomleté oriešky a do druhej trochu zriedený jahodový džem.