400 g polohrubej múky, 80 g práškového cukru, soľ, 3 žĺtky, 100 g roztopeného masla, 60 g olúpaných mandlí, 100 g hrozienok, 1 dl mlieka, žĺtok na potretie. Kvások - 1,5 dl mlieka, 30 g droždia,
10 g kryštálového cukru, trošku polohrubej múky
n Postup:
Urobíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Do misky nasypeme múku, pridáme soľ, cukor, žĺtky, roztopené vlažné maslo, nakysnutý kvások, vlažné mlieko a vypracujeme vláčne cesto. Nakoniec pridáme posekané mandle a hrozienka. Cesto ešte premiesime a na teplom mieste ho necháme vykysnúť. Potom cesto vyklopíme na múkou vysypanú dosku, sformujeme z neho bochník, ktorý preložíme na vymastený plech. Necháme ešte nakysnúť. Povrch bochníka nožom ponarezujeme, potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme posekanými mandľami. Pečieme vo vyhriatej rúre asi jednu hodinu.