cesto: 100 g masla, 3 hrnčeky (po 250 ml) hladkej múky, 2 žĺtky, 30 g droždia, 100 ml mlieka,
1 KL soli, 1 KL cukru; plnka: 300 g brokolice,
100 g kuracej šunky, 100 g tvrdého syra
* Postup:
Z droždia, cukru a časti vlažného mlieka pripravíme kvások, maslo rozpustíme. Do misy dáme múku, ktoré dobre premiešame so soľou, pridáme žĺtky, vykysnutý kvások a vlažné mlieko. Suroviny čiastočne premiešame a nakoniec pridáme vlažné rozpustené maslo a vypracujeme cesto. Necháme na teplom mieste kysnúť, počas kysnutia aspoň dva razy prepracujeme. Plnku pripravíme z brokolice varenej v pare asi 10 minút, šunky nakrájanej na drobné kúsky. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a rozkrájame ho na štvorce 8 x 8 cm. Naplníme ich brokolicou, šunkou a zviažeme ich do uzlíčkov. Dáme ich na plech, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme strúhaným syrom. Necháme asi 10 minút kysnúť a pečieme 20 minút.