250 ml mlieka, 30 g práškového cukru, 4 vajcia, 80 g hladkej múky, olej na pečenie, strúhanka, p l n k a : 400 g očistených jabĺk, troška vody,
60 g práškového cukru, 60 g mletých mandlí alebo orechov, 60 g hrozienok
* Postup:
Najprv si pripravíme plnku. Očistené a pokrájané jablká zalejeme vodou a pomaly uvaríme na hustú kašu. Keď trochu vychladne, primiešame do nej práškový cukor, pomleté mandle alebo orechy a hrozienka. V mlieku rozmiešame práškový cukor, soľ, žĺtky a za stáleho miešania aj múku. Cesto dobre vypracujeme a potom pridáme sneh vyšľahaný z bielkov. Palacinkovú formu vymastíme a rozohrejeme. Dáme na ňu trochu cesta a z oboch strán opečieme. Takto pripravíme z celého cesta všetky omelety. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou. Vložíme do nej prvú omeletu, potrieme jablkovou plnkou a prikryjeme druhou. Takto postupujeme, kým neminieme všetky omelety a plnku. Poslednou vrstvou je samozrejme omeleta, ktorú pomastíme. Vo vyhriatej rúre pomaly pečieme, omeletovú tortu potom vyklopíme a posypeme cukrom. Pokrájame a ešte teplú podávame.